Štýl

Štýlová kuchyňa, ktorá nadchne každého hosťa

"Už to nie je iba priestor, kde sa pripravujú pokrmy, ale stále častejšie je kuchyňa srdcom celej domácnosti."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 28. októbra 2016 6:20
Foto: Kika
V posledných rokoch sa v interiéri objavuje betón, ktorý sa stal pre moderný štýl bývania dokonca horúcim trendom. Hoci je vnímaný prevažne ako konštrukčný stavebný materiál, svojou nenáročnosťou na údržbu a variabilitou spracovania zaujme hneď na prvý pohľad. Okrem betónového dizajnu pre vás majú odborníci v obchodných domoch kika aktuálny výber kuchýň v drevenom dekore, ktoré prinesú do vašej kuchyne kúsok prírody.

Nechajte sa uniesť vlnou mestskej elegancie


Dekor betónu nemusí byť vždy súčasťou exteriéru. V posledných rokoch sa stáva obľúbenou voľbou i pre interiéry. Svetlosivé odtiene a hladké jemné línie, urobia z kuchyne luxusný priestor pre vaše kulinárske zručnosti. V kombinácii s drevom a vhodne zvolenými doplnkami, vrátane farby spotrebičov, vytvoríte moderný a jedinečný vzhľad. Pokiaľ chcete dekor betónu ešte viac vyzdvihnúť, pri výbere farby podlahy i stien voľte svetlé odtiene. Priestor sa opticky zväčší. Obľúbenou súčasťou moderných kuchynských kútov býva široký pult nadväzujúci na kuchynskú linku. Jeho praktickosť oceníte najmä pri varení. Vďaka šírke presahujúcej klasický rozmer kuchynskej linky, poskytne oveľa viac miesta pre usporiadanie surovín a využívaného riadu. Digestor vedený nad indukčnou doskou nemá iba praktické využitie, ale pôsobí zároveň ako štýlový doplnok. Pokiaľ disponujete väčším priestorom a môžete si dovoliť jedálenský stôl, voľte ho tak, aby sa stal neoddeliteľnou súčasťou vašej kuchyne. Správne zvoleným materiálom i farbou doladíte posledné detaily – napríklad stoličkami z priehľadného plastu, dotiahnete váš malý kulinársky sen k dokonalosti.
Foto: Kika

Nádych prírody


Moderné povrchy imitujúce drevo patria pri výbere kuchyne k obľúbeným materiálom. Spoločne s vlastnosťami plastu sľubujú nenáročnú údržbu. Súhra mliečneho skla s kovovými prvkami podtrhne elegantný dojem, ktorým zabodujete i po rokoch. Drevený dekor v kombinácii so svetlou interiérovou farbou podlahy pôsobí čistým a jemným efektom. Jednoduché doplnky na stenách – napríklad odkryté police, miestnosť ešte viac zútulní. Pri výbere osvetlenia voľte skôr bodové tlmené svetlá, ktoré pôsobia odľahčeným dojmom. Široký pult nemusí skrývať iba indukčnú dosku. Možno ho využiť aj ako barový stôl. Jeho súčasťou môže byť jednoduchý, prípadne dvojitý drez. Barové stoličky s výrazným sedadlom v jednej farbe budú naviac pôsobiť nadčasovo.

Kuchyne, kde vaše sny dostávajú tvar! Inšpirujte sa na www.kika.sk

Komentáre