Štýl

Striekate si parfum do vlasov? Škodíte im

"Vlasy, ktoré voňajú ako čerstvo umyté či nebodaj po vašej obľúbenej vôni sú práve v letných mesiacoch viac než len nutnosťou. "

Eva Frantová, 10. júna 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Vlasy, ktoré voňajú ako čerstvo umyté či nebodaj po vašej obľúbenej vôni sú práve v letných mesiacoch viac než len nutnosťou. Letný vánok totiž vôňu rozvíri, slnko jej dodá nový nádych a spoločne s účinkami morskej vody budú vaše vlasy naozaj neodolateľné. Je však zdravé, striekať si parfém do oblasti vlasov?

Odpoveď znie, nie veľmi. Parfém totiž obsahuje alkohol a ako už dobre vieme, alkohol vlasy vysušuje a zbavuje ich sily a pružnosti. Vlasy nemajú radi látky obsiahnuté v parfume a reagujú na ne zmenou štruktúry a vzhľadu.

Ak sa však prevoňaných vlasov nechcete za nič na svete vzdať, skúste inú metódu aplikácie. Stačí, ak parfém nanesiete na hrebeň či kefu, ktorú používate pri česaní, počkáte niekoľko minút a následne vlasy jemne prečešete. Tak sa koncentrovaný parfum nedostane úplne ku korienkom a jeho zloženie sa spoločne s vôňou rozptýli po celej dĺžke vlasu.

Tip na záver: Vôňa vašich vlasov nemusí viesť v kombinácii s parfumom k rovnako lákavému výsledku ako pri aplikácii vône na pokožku. Preto najprv vyskúšajte, či je parfém pre vás naozaj ten pravý a až potom sa doňho ponorte od hlavy až po členky.

ODPORÚČAME AJ:
Trápi vás tmavé podpazušie či bikini zóna? Skoncujte s nimi
Ako dosiahnuť matný odtieň laku? Jednoducho
Zafarbil vám dezodorant oblečenie? Nemusíte ho vyhodiť
Omrzelo vás ombre? Vyskúšajte pieskové vlasy od Lei Mischele

Komentáre