Štýl

Recepty starých mám: Naozaj vazelína predlžuje riasy?

"Už naše babičky nám vtĺkali do hláv tisíc možných a zázračných účinkov tejto nečakane obyčajnej prírodnej kozmetickej pomôcky."

Eva Frantová, 5. mája 2016 13:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Nejednej z nás svieti na čestnom mieste v kúpeľni krabička s vazelínou. Už naše babičky nám vtĺkali do hláv tisíc možných a zázračných účinkov tejto nečakane obyčajnej prírodnej kozmetickej pomôcky. Funguje však naozaj všetko, o čom sa nás staré mamy snažili presvedčiť?

Rastú či nerastú?


Pokiaľ ide o mihalnice, tentokrát vás sklameme. Vazelína nielenže riasy nepredlžuje a nezabezpečí vám ich rýchly rast, môžete si jej použitím navyše i patrične ublížiť. Tie z nás, ktoré sú totiž citlivejšie a neznesú kontakt takpovediac s hocičím by sa totiž kombinácií vazelíny a očného okolia mali oblúkom vyhýbať. Použitím tejto prastarej metódy si totiž môžete narobiť viacej škody ako osohu.

Je však na niečo dobrá?


Ak však chceme byť presný, nedá nám neuviesť i zopár pozitívnych účinkov, ktoré vazelína naozaj má. Jej základ pokožku príjemne hydratuje, a preto i pri kontakte s riasami možno nespôsobí ich rapídny rast, s určitosťou ich však zvláčni a osvieži.

Chcete krásne riasy? Vieme, čo použiť


Naozajstný výsledok vám však môžu priniesť výrobky, ktoré sú na posilnenie rias a ich štruktúry naozaj určené. Vyskúšajte niektoré overené značky a rady produktov, ktoré obsahujú vitamín B a kolagén. Vaše riasy budú pružnejšie, pevnejšie a po pár použitiach i viditeľne hustejšie.


ODPORÚČAME AJ:

Zabudli ste si džínsy? Požičajte si od vášho miláčika
Vytvorte si letné opálenie ešte pred letom: Vieme ako na to
Revulácia v očnom mejkape: Skúste bronzové očné tiene
Chcete tetovanie? Vieme, kde ho musíte mať

Komentáre