Štýl

Poznáte všetky účinky chia semienok? O tomto ste určite ani netušili

"Áno, je pravda, že tento malý zázrak je neuveriteľným zdrojom energie, omega 3 mastných kyselín či vitamínov a minerálov. Dá sa však jeho sila aplikovať i priamo na pleť?"

Eva Frantová, 28. novembra 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Už nejakú dobu si do raňajkových cereálií pridávate za lyžičku chia semiačok, pretože ste sa dopočuli o ich blahodárnych účinkoch na organizmus? Áno, je pravda, že tento malý zázrak je neuveriteľným zdrojom energie, omega 3 mastných kyselín či vitamínov a minerálov. Dá sa však jeho sila aplikovať i priamo na pleť?

Aj keď sú všetky účinky chia semiačok ešte stále takpovediac záhadou, experti sa snažia zistiť, na čo všetko sa tieto drobné čierne zrnká dajú využiť. V poslednej dobe sa preto okrem ich priamej konzumácie používajú i na prípravu pleťových másk a krémov.

Chia semiačka totiž dokážu vašu pleť upokojiť, nespôsobujú alergie a minerály tak môžu prejsť priamo do vnútra samotnej pokožky. Pritom stačí tak málo ako zmiešať polievkovú lyžicu chia semiačok s obyčajných univerzálnym krémom na tvár a lyžicou medu.

Následne masku naneste na čistú umytú pleť a nechajte 20 až 30 minút pôsobiť.
Nakoniec stačí, ak si pleť umyjete čistou vodou, osušíte a natriete vrstvou hydratačného krému. Tak čo, aj vás si kúzlo chia semiačok podmanilo?

ODPORÚČAME AJ:
Nebaví vás skrývať podprsenku? Túto jeseň si prídete na svoje
Počuli ste už o trblietavej paste? Zoznámte sa s novým trendom
Našli ste si prvý sivý vlas? Áno, aj v dvadsiatke je to možné
Zaľúbte sa do jesene vďaka doplnkom a vyskúšajte čarou jednej náušnice

Komentáre