Štýl

Použili ste už sódu bikarbónu na vlasy? Nebudete veriť vlastným očiam

"Možno práve váš šampón v kombinácii s príliš častým umývaním ničí prirodzenú štruktúru vášho vlasu. Aj tu však existuje riešenie. Vyskúšajte sódu bikarbónu."

Eva Frantová, 28. marca 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Ste zástankyňou častého umývania vlasov, pretože si neviete pomôcť a stále máte pocit, že sú vaše vlasy mastné, neupravené či nebodaj nedržia tvar? Možno práve váš šampón v kombinácii s príliš častým umývaním ničí prirodzenú štruktúru vášho vlasu. Aj tu však existuje riešenie. Vyskúšajte sódu bikarbónu!

Prirodzené Ph


Výhodou sódy bikarbóny je, že nezničí prirodzené ph vašej pokožky a tým ju ani zbytočne nevysuší ani nepremastí. Vlasy totiž majú tendenciu sa brániť a preto si pri pocite sucha pokožka hlavy vytvára dodatočný maz. Pri sóde bikarbóne vám však podobné nežiaduce účinky naozaj nehrozia.

Ako ju použiť


Použitie sódy je veľmi jednoduché, neznamená to však, že si ju môžete len tak vysypať na hlavu. Zmiešajte ju v pomere jedna ku dvom s vodou a vzniknutú zmes si vylejte na vlasy smerom od končekov ku korienkom. Nechajte pôsobiť 3 minúty a následne zmyte vodou. Neskôr postupujte ako obyčajne, a to použitím kondicionéra a vysušením vlasov.

Možno to bude na prvýkrát ťažké


Ak máte pocit, že vaše vlasy nie sú vôbec umyté, je to len otázka zvyku. Nie však vy si musíte zvyknúť, ale práve vaše vlásky, ktorým chvíľku potrvá, kým si osvoja nový produkt. Sóda je predsa niečo iné ako šampón. Iné však neznamená zlé, však?

Zdroj:www.instyle.com

ODPORÚČAME AJ:
Jar je za dverami: Privítajte ju s odtieňmi NUDE
Koniec nepoddajným vlasom: Skroťte ich
Červený lak: Zase vám zanechal žlté nechty?
Horúci trend v líčení? Zoznámte sa s chromingom

Komentáre