Štýl

Chcete vyskúšať ofinu? Pozor, vyžaduje si extra starostlivosť

"Kým vezmete do rúk nožnice, zvážte všetky pre aj proti."

Katarína Bačová, 3. októbra 2017 10:00
Ofinu nosí aj herečka Dakota Johnson, známa z filmu 50 odtieňov sivej. Foto: TASR/AP
Ofina pristane takmer každému typu tváre, a tak je lákavým osviežením starého účesu. Je zaujímavá, sexy a dodá vám iskru. Ale skôr než zoberiete do rúk nožnice, treba zvážiť tiež jej menej lákavé stránky. Aj počas všedného dňa totiž musíte ofine venovať extra starostlivosť. Pripomeňme si, čo všetko so sebou prináša.

Umývanie vlasov je individuálna záležitosť. Niektorým stačí umyť si ich dvakrát za týždeň, iným treba používať šampón častejšie. Ak sa vaše vlasy rýchlo mastia, verte, že na ofine to bude vidieť ešte skôr ako na zvyšku hlavy. Inými slovami, prezradí vás, pretože schovať ju môžete len ťažko. Jedine, že by ste si natiahli čiapku...

Majiteľky vlnitých či kučeravých vlasov musia rátať s ďalšími procedúrami. Na skrotenie neposlušných vlasov ju treba denne lakovať alebo zafixovať tužidlom. Jemné vlnky uhladí zase žehlička. Ak sú vaše vlasy citlivé na vlhkosť a okamžite brčkavejú, možno si ofinu ešte premyslite. Ušetríte si veľa nervov a času.

Speváčka Taylor Swift s vlasmi rada experimentuje,
ofina však zostáva.
Foto: TASR/AP

S ofinou si ľahko uvedomíte, ako rýchlo vám vlasy rastú. Stačí zopár týždňov a môže vám prekážať vo výhľade alebo otravne padať do očí. Riešením je teda návšteva kaderníčky, prípadne strihanie doma. Jednoduché zastrihnutie dorovna pravdepodobne zvládnete aj vy, no s nožnicami opatrne. Hlavnou zásadou je upravovať vlasy bez namočenia. Po vyschnutí by ste totiž mohli zistiť, že ste si skrátili dĺžku viac, ako bolo treba. Kaderníčku preto netreba obchádzať úplne, aspoň raz za čas ju nechajte, nech vám vlasy upraví profesionálne. Rozdiel si isto všimnete.

Ofina zmení aj pohľad na vašu tvár. Môžete ňou napríklad zakryť vysoké čelo alebo odpútať pozornosť od majestátneho nosa. Neskrývajte sa však za ňu. Ak máte peknú pleť a je radosť sa na vás dívať, zvoľte radšej ľahšiu verziu ofiny, napríklad do boku. Nech vás pekne vidieť!

Herečku Kristínu Farkašovú si bez ofiny nevieme ani predstaviť. Foto: TASR/Martin Baumann


Návštevy od kaderníčky po ostrihaní ofiny, občas končia s plačom. Ešte horšie následky môže mať, ak si ju odstrihnete len tak spontánne doma. Inokedy zas prídu negatívne emócie vo všednom dni. Pre nepraktické športovanie, kedy sa vám lepí na čelo, či ťažké zakomponovanie do niektorých účesov. Veríme, že sme vás upozornili na všetky jej nástrahy a svoj nový účes si užijete. Alebo si radšej vyberiete úplne iný.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Svetové módne značky už nebudú využívať príliš vychudnuté modelky
Skupina Desmod má nový album, zadarmo ho zverejnila na internete
Zdenke Prednej napísala text k piesni Poletím kolegyňa Jana Kirschner

Komentáre