Štýl

Chcete mať krásne obočie? Vytvarujte si ho podľa typu tváre

"Obrázkov, ktoré zosmiešňujú ženy na základe tvaru ich obočia, je na internete mnoho. Ak nechcete patriť do tejto skupiny, inšpirujte sa spolu s nami."

Diana Vaculová, 19. septembra 2014 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš


Určite ste si všimli, že vo svete módy je momentálne hitom hrubé, výrazné a tmavé obočie. No nie každá žena také má a dokonca nie každej žene sa také hodí. Podstatné je, aby ste sa nedopustili tej najväčšej chyby, ktorú bohužiaľ už viaceré z nás spravili. Úplné vytrhanie chĺpkov a následné nakreslenie tenkej čiary ceruzkou. Tomu nech je koniec. No a aké obočie je teda konkrétne pre vás to najlepšie? Začítajte sa zistite viac.

Guľatá tvár


Ak patríte k ženám, ktorých tvár je guľatá, mali by ste mať (respektíve vytvarovať si) hranaté obočie. V tomto prípade sú to práve výrazné hrany, ktoré vašu vizáž dokonale doladia do krásy.

Hranatá tvár


Pri hranatej tvári platí presný opak ako pri guľatej. Vaše obočie by určite nemalo mať príliš hranatý tvar, lebo by ste zbytočne pôsobili prísno až nahnevane. Skúste ho teda zaguľatiť.

Srdcovitá tvár


Srdcovitý tvar hlavy je typický výraznou hornou časťou tváre a práve naopak, drobnou bradou. Aby vaše obočie pôsobilo tým správnym dojmom a aby zároveň dotváralo príjemný look vašej tvári, malo by byť dobre upravené, no zároveň pestované. Čiže v jednoduchosti, vytrhávať by ste skutočne mali iba chĺpky, ktoré sú navyše.

Oválna tvár


Pýtate sa, aký je rozdiel medzi guľatou a oválnou tvárou? Oválna, na rozdiel od guľatej, pôsobí chudšie, no zároveň nemá výrazné lícne kosti alebo iné črty, ktoré by z nej urobili napríklad hranatú či srdcovitú. No a k tejto tvári sa dokonale hodí klasické, vytiahnuté obočie.

Na záver vám ešte dáme pár rád. Ak nie ste s pinzetou najlepšie kamarátky, nechajte tvarovanie vášho obočia na odborníkovi. Pretože, ak je niečo, čo dokáže ovplyvniť vašu vizáž tváre, tak je to určite tvar vášho obočia. Ďalej by ste pri trhaní nadbytočných chĺpkov nemali zabúdať na fakt, že vaše obočie by malo začínať u koreňa nosa a končiť približne pri vonkajšom kútiku oka. Nezabúdajte však ani na oblúk obočia, ten by sa totiž mal nachádzať približne v jeho dvoch tretinách.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Vyberáme účesy podľa typu tváre
Sedem prehreškov voči kráse ženy
Lak na nechty je všestranný, tu je sedem tipov na jeho využitie
Päť tipov, ako dosiahnuť žiarivo biely úsmev
Fitness trénerka Denisa Lipovská: Desať tipov, ktoré vás udržia vo forme

Komentáre