Štýl

Môže váš dezodorant prestať fungovať? Presvedčte sa sami

"Je možné, aby to, čo dlhé roky tak osvedčene fungovalo, odrazu stratilo svoj účinok? "

Eva Frantová, 26. novembra 2016 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Niekedy sa vám možno zdá, že sa sila vášho dezodorantu časom vytratila, vy sa cítite špinavá alebo sa neustále potajme snažíte zistiť, či vás náhodou po celom dni nie je tak trochu cítiť. Je však možné, aby to, čo dlhé roky tak osvedčene fungovalo, odrazu stratilo svoj účinok.

I keď veľké množstvo ľudí pociťuje trend neefektívneho dezodorantu, dermatológovia sa zhodujú v jednom. Chybou určite nie je samotný produkt. Nie je totiž možné, aby si vaša pokožka naozaj zvykla na látky obsiahnuté v dezodorante do takej miery, aby sa proti nim obrnila.

Preto to, čo sa vám možno zdá ako strata účinnosti je jednoducho len sila zvyku. Ak totiž používate jeden a ten istý dezodorant niekoľko mesiacov či rokov, je celkom jednoduché si na jeho vôňu privyknúť a prestať ju vnímať. A čo raz prestanete vnímať, to akoby neexistovalo.

Preto možno stačí, ak svoj zaužívaný výrobok na určitý čas vymeníte za iný. Ak aj nie ste fanúšičkou zmien, obchody nám ponúkajú tak širokú škálu výberu, že je doslova hriech zostať len pri jednom type, nemyslíte?

ODPORÚČAME AJ:
Nebaví vás skrývať podprsenku? Túto jeseň si prídete na svoje
Počuli ste už o trblietavej paste? Zoznámte sa s novým trendom
Našli ste si prvý sivý vlas? Áno, aj v dvadsiatke je to možné
Zaľúbte sa do jesene vďaka doplnkom a vyskúšajte čarou jednej náušnice

Komentáre