Štýl

OBRAZOM: Súťažiace Miss Slovensko predviedli počas šou dráždivé modely

"Nová Miss Slovensko nemala ambíciu stať sa kráľovnou krásy. Od detstva ju do toho tlačila mama, ktorá je na ňu teraz nesmierne hrdá."

TASR/Veronika Rosputinská, 13. apríla 2014 6:15
Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová Foto: TASR/Martin Baumann


V sobotu 12. apríla Slovensko odhalilo novú kráľovnú krásy, stala sa ňou Laura Longauerová z Detvy. Za prvenstvo v 19. ročníku tejto prestížnej súťaže krásy, ktorú organizujú Produkčný dom Forza, Oklamčák Production a TV JOJ, získala 18-ročná víťazka okrem korunky aj osobný automobil, honorovanú zmluvu od Produkčného domu Forza, mezonet na jeden rok a spolu s ostatnými finalistkami aj dovolenku na Tureckej riviére. Slovensko bude reprezentovať na svetovej súťaži Miss World 2014.

„Cítila som sa ako vo sne, bola som prekvapená a šťastná, ráno sa pozriem do zrkadla a uštipnem sa, či je to pravda,“ prezradila pre Webmagazín dojatá Miss Slovensko. A na ktorú z cien sa teší najviac? Nie je to ani mezonet, ani nové auto, mladá kráska sa najviac teší na to, že bude môcť reprezentovať krajinu na medzinárodnej scéne. „Najviac sa teším na to, že budem môcť Slovensko, s jeho tradičnými hodnotami, reprezentovať na Miss World.“

Štýlová módna šou


Počas večera predviedli finalistky štýlovú módnu šou, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani zahraničné módne esá. Pletené šaty, v ktorých otvorili večer, navrhla Laura Theiss, o plavky sa postarala Jana Jurčenko a sladkú „candy šou“ pripravili tvorcovia značky Nuppl – Romana Škamlová a Mária Zelinová.

Finalistky Miss Slovensko 2014 Foto: TASR/Martin Baumann
Celý večer sa niesol aj v znamení bývalých finalistiek a výherkýň – na husliach nám zahrala Karolína Chomisteková, kolekciu pripravila aj Simona Brnová Slobodníková a večerné róby zaobstaralo duo Lucia Povrazníková a Vladimíra Hreňovčíková.

Malé miss


Podľa rozhodnutia poroty sa prvou vicemiss stala 22-ročná Lucia Semanková z Bardejova, druhou vicemiss je 18-ročná Michaela Nguyenová zo Žiaru nad Hronom.

Finalistky si rozdelili aj šesť vedľajších ocenení, titul Miss Sympatia a Miss Doliva si odnáša prvá vicemiss Lucia Semanková z Bardejova, Miss Internet, Miss Press a Miss Pierot získala druhá vicemiss Michaela Nguyenová zo Žiaru nad Hronom a Miss Gosh sa stala Barbora Olejníková z Košíc.



Výťažok z SMS hlasovania poputuje jedinému Detskému kardiocentru na Slovensku. „Súťaž nie je iba o kráse, celý večer sa niesol aj v znamení pomoci, na čo by som rada upozornila,“ zdôraznila aj vedľajší, no podstatný rozmer súťaže jej riaditeľka Magda Šebestová. Tá je spokojná aj s výherkyňou. „Priznám sa, Laura bola aj mojou osobnou favoritkou. Som rada, že je to ona. Je to taká typická Slovenka, profesionálne tancuje ľudové tance, je to taká ortodoxná Slovenka,“ prezradila nám.

Po záverečných pózach pre televíziu sa finalistky presunuli do bratislavského hotela, kde sa do skorých ranných hodín zabávali so svojimi blízkymi a ochotne pózovali a odpovedali zvedavým novinárom. Všetky boli uvoľnené, spokojné a nešetrili úsmevmi na všetky strany.

Komentáre