Štýl

Malá škola líčenia: Tu sú tri rady, ako na to

"Aj keď niet nad prirodzenú krásu, ženy odjakživa lákalo skrášľovanie pomocou rôznych kozmetických pomôcok. Ak chcete vedieť, ako na to, máme pre vás rýchlu školu líčenia."

Diana Vaculová, 24. septembra 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Aj keď väčšina z vás používa na denné líčenie väčšinou iba mejkap, púder a špirálu, sú príležitosti, keď je vhodné vsadiť aj na výraznejšie líčenie. My sme sa rozhodli prísť s radami, ako na to. Čítajte a učte sa.

Poznajte svoje viečka


Aj vám sa pri tejto rade zdvihlo obočie? Pozorne ale čítajte ďalej. Viečka môžete mať totiž buď mastné, alebo suché. A od toho sa odvíja aj líčenie. Napríklad i to, aké očné tiene by ste mali zvoliť. Ak patríte k ženám, ktoré majú suché viečka, potom budú vašou jasnou voľbou krémové tiene. Ako podklad vám môže slúžiť aj mejkap. Vo vašom prípade budú oveľa lepšie pôsobiť omladzujúce a osviežujúce bledé tiene. Pre mastné viečko, práve naopak, je ideálny púdrový tieň. Práve vďaka nemu sa vám nebudú na očiach tvoriť záhyby či nánosy. Ako podklad použite matný mejkap a púder.

Vyvarujte sa nekvalitnej kozmetike


Áno, ľahko sa to hovorí a je nám jasné, že si asi nebudete od dnešného dňa kupovať krémy za sto eur, ale! Niekedy je nutné ísť jednoducho tou správnou strednou cestou. Veď kvalitná kozmetika sa dá zohnať aj v regáloch všadeprítomných drogérií. Hlavné je, aby ste sa v nákupnom ošiali nedali nahovoriť na prípravky od pouličných predavačov a tiež, aby ste nekúpili všetko, čo je v akcii. Vždy pozorne čítajte, pre akú pleť je daný prípravok určený a z čoho je zložený, až potom kupujte. Inak to nie je ani pri očných tieňoch. Najmä do tých odporúčame investovať.

Výrazné áno, zmaľované nie


Ak idete na ples či inú významnú spoločenskú akciu, ktorá si do istej miery priam žiada výraznejšie líčenie, nezabúdajte na pár pravidiel, vďaka ktorým sa vyhnete nevkusnému "zmaľovaniu sa". Nedávajte si krikľavé, ružové, oranžové či iné tiene, ktoré až nápadne pripomínajú zvýrazňovacie fixky. Nikdy si nenanášajte tiene až k obočiu, iba ak by ste zvolili biely či púdrový, ktoré vaše oko opticky zväčšia. A posledná, no najdôležitejšia vec, ak nie ste tieňový typ alebo ak si ich neviete nanášať, nechajte to na odborníkov, prípadne siahnite po rúžoch. S tými nepokazíte nikdy nič. Potom vám na očiach stačí iba špirála a linka a o elegantný a trendy look máte postarané.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Toto je päť najväčších chýb v líčení! Ktorej sa dopúšťate vy?
Zvodné francúzske líčenie? S nami ho zvládnete za pár minút!
Toto sú najštýlovejšie ženy šoubiznisu
Sedem prehreškov voči kráse ženy
Z každého priemerného muža môže byť krásna žena

Komentáre