Štýl

Štyri tipy, ako predĺžiť život maskare

"Máte pocit, že vaša maskara sa míňa prirýchlo? Poradíme vám, ako jej životnosť predĺžiť."

Webmagazin.sk/Iva, 12. novembra 2017 10:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Prirodzená krása vraj ide zvnútra a dôležité je, aké sme a nie, ako vyzeráme... To je síce krásne, ale popravde, máloktorá z nás je úplne spokojná s tým, ako nás príroda stvorila. Aspoň drobnosť, ako je lesk na pery či maskara, nájdeme hádam v každej dámskej kabelke.

Práve maskara vie z nevýrazných očí urobiť pekný „kukuč“ – ak nám nezlepí riasy alebo sa už po chvíli nedrobí kdesi pod okom. Na vine nemusí byť hneď zlá kvalita – možno len naša kamarátka pre pekné riasy príliš rýchlo vyschla.

V tomto smere vieme krátkej životnosti maskary nechtiac „dopomôcť“ aj my. Tu je pár tipov, ako jej predĺžiť, prípadne doslova vdýchnuť nový život.

Nepumpujte - otáčajte


Čo robíte, keď z tuby chcete na štetku dostať čo najviac maskarovej hmoty? Áno – pumpujete štetkou hore-dole. A presne to je najrýchlejšia cesta k vyschnutiu. Maskare neprospieva vzduch, a čím viac budete „pumpovať“, tým rýchlejšie o ňu prídete. Omnoho šetrnejšie je štetkou vnútri jemne otáčať okolo stien a tak na ňu dostať potrebnú hmotu.

Využite očné kvapky


Uchrániť stopercentne vnútro maskary od každej molekuly vzduchu nie je, samozrejme, celkom možné. Ak už začínate mať pocit, že vaša pomocníčka pre výraznejší pohľad stráca šťavu, pomôžte jej pár kvapkami očných kvapiek. Nie viac ako desať – a potom opäť, bez pumpovania, iba jemnými pohybmi okolo stien dosiahnete vláčnu konzistenciu.

Zaschnutú maskaru môžete ešte zachrániť. Foto: TASR/AP


Teplá voda


Aj to je možnosť – ale určite nie do vnútra maskary! Tento spôsob vnútrajšok ešte viac vysuší. Teplá voda poslúži na to, aby sme do nej maskaru vložili. Nechajte vodu zovrieť, vložte maskaru, stíšte plameň a pár minút nechajte maskaru vo vode odpočívať. Potom vyberte a presvedčte sa, či sa hmota vnútri uvoľnila

Olivový olej


Je to tekuté a mazľavé, takže nemôže uškodiť naliať dnu, koľko sa toho zmestí... Nie tak celkom. Aj tu platí, že menej je viac a predovšetkým – olivový olej slúži ako bodka, ak maskaru dostatočne neoživil horúci vodný kúpeľ. Čiže – stačí do ešte teplej maskarovej tuby pridať pár olejových kvapiek, jemne premiešať štetkou /žiadne pumpovanie!/ - a váš skrášľovací prostriedok chytí druhý dych...

ODPORÚČAME TIEŽ:
Milujete dokonalé hotelové postele? Takto si ich vyčarujete aj doma
Elegantné sako a športový batoh? Skúste to radšej inak
Rozhovor: Vrátil sa zo zahraničia, aby spoznával krásy Slovenska
Chcete vyskúšať ofinu? Pozor, vyžaduje si extra starostlivosť

Komentáre