Štýl

Leto je za dverami: Odľahčite svoj mejkap

"Stačí totiž naozaj málo a vaša pokožka bez dostatočného prísunu vzduchu nebude pôsobiť práve vábne."

Eva Frantová, 2. mája 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Teplota vzduchu sa postupne, ale s určitosťou zvyšuje a s ňou i nároky na výdrž nášho mejkapu. Leto je však pokiaľ ide o líčenie veľmi špecifické obdobie. Stačí totiž naozaj málo a vaša pokožka bez dostatočného prísunu vzduchu nebude pôsobiť práve vábne.

Ako na to?


Základom je správna hydratácia. Zásobte vašu pokožku vodou ešte pred samotným nanášaním mejkapu a to správnym hydratačným krémom. Niekedy postačí, ak si zvolíte podkladovú bázu, ktorá obsahuje viac ako 60% vody a vaša pokožka bude okamžite pôsobiť žiarivejším dojmom.

Čo s krycím krémom?


Pokiaľ ide o voľbu správneho krycieho krému, leto praje ľahším transparentnejším konzistenciám. Ťažké a vysoko krycie produkty radšej odložte na poličku a do ďalšie zimy na ne zabudnite. Zbytočne by vašu pleť zaťažili a spôsobili vám potenie navyše. V lete je potrebné nechať póry dýchať.


Jeden produkt na všetko


Každý správna žena miluje nosiť v kabelke aspoň jeden univerzálny produkt, ktorý ju zachráni v každej situácii. Či už ide o lesknúcu sa pleť alebo suché pery. Jedinečným a nenahraditeľným pomocníkom na letné obdobie je však lícenka, ktorá sa dá použiť i ako rúž na pery. Zvoľte si farbu, ktorá sa najviac hodí k tónu vašej pleti a nechajte sa zlákať svetom nekonečných možností.

Rozjasňovač náš každodenný


Na čo by ste však určite nemali zabudnúť je rozjasňovač. Leto a tento malý zázrak nemôžu vydržať jeden bez druhého. Vyzerajte mlado, žiarivo a zdravo. Stačí zopár pohybov štetcom v okolí vašich lícnych kostí, hornej pery, brady a špičky nosa a vaša tvár nadobudne novodobý rozmer.


ODPORÚČAME AJ:

Zabudli ste si džínsy? Požičajte si od vášho miláčika
Vytvorte si letné opálenie ešte pred letom: Vieme ako na to
Revulácia v očnom mejkape: Skúste bronzové očné tiene
Chcete tetovanie? Vieme, kde ho musíte mať

Komentáre