Štýl

Slovenská návrhárka zožala úspech vo Viedni: Inšpiroval ju Ľ. Fulla

"Tvorbu Lenky Sršňovej charakterizuje ľahkosť, akou dizajnérka dokáže prepájať módu s umením, čo ocenilo aj náročné medzinárodné viedenské publiku."

TASR, 19. septembra 2018 10:00
Módna návrhárka Lenka Sršňová, archívna snímka. Foto: TASR/Martin Baumann
Slovenská dizajnérka Lenka Sršňová predstavila počas uplynulého víkendu vo Viedni svoju hravú a farebnú kolekciu Fullove, ktorá odkazuje na tvorbu významného slovenského maliara Ľudovíta Fullu. Módna prehliadka sa konala v priestoroch MuseumsQuartier v rámci Viedenského týždňa módy MQ Vienna Fashion Week 2018.

Fullove


Sršňová je stálou súčasťou slovenskej módnej scény od roku 2009. Jej tvorbu charakterizuje ľahkosť, akou dizajnérka dokáže prepájať módu s umením, čo ocenilo aj náročné medzinárodné viedenské publiku. "Odprezentovala to najlepšie z vizuálne silnej kolekcie Fullove, ktorú pri tejto príležitosti doplnila aj o nové kúsky," informovala TASR marketingová koordinátorka Dominika Mayerová.

"Vzory hýriace pestrofarebnými ružami, strohá, ale hravá geometria či zvieracie motívy Lenka s ľahkosťou aplikuje do veľkých plôch univerzálnych a variabilných šiat, košieľ, topov a dominantných zimných plášťov. Graficky atraktívne vzory vznikli v spolupráci s dizajnérom Ondrejom Jóbom," priblížila kolekciu, ktorá vznikla pod záštitou Galérie Ľudovíta Fullu v Ružomberku.



Hudba na mieru


Modelky sprevádzala hudba, ktorú na mieru vytvoril slovenský hudobník Pjoni.

Okrem prehliadky bola kolekcia počas celého trvania Viedenského týždňa módy dostupná aj v showroome, ktorý je každoročnou oficiálnou súčasťou tohto módneho podujatia.

"Na viedenskom móle som sa cítila naozaj svetovo," vyhlásila Sršňová s tým, že ju prekvapil veľký záujem a účasť viedenských divákov. "A veľmi oceňujem aj fanúšikov zo Slovenska, ktorí si prišli kolekciu vychutnať až do Viedne. Potešili ma pozitívne reakcie jednotlivcov aj profesionálov z brandže a vlna nadšenia bola naozaj silná. Cením si, že pre niektorých bola Fullove najlepšou kolekciou, ktorú počas Viedenského fashion weeku videli," uzatvorila.

Komentáre