Štýl

Kučery aj bez použitia kulmy? Je to možné

"Prichádzame s novinkou, ktorá je tak jednoduchá, že si ju na prvý pohľad určite zamilujete."

Eva Frantová, 17. marca 2016 11:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Kulma je síce užitočná, pokiaľ ide o vytvorenie krásnych vĺn, ktoré častokrát vydržia i silný nápor vetra a môžete sa z nich tešiť skutočne celý deň, našim vlasom však neuveriteľne škodí. Ak ste si zvykli vytvárať svoje kučierky žehličkou na vlasy, ušetríte možno čas, no svoje vlásky určite nie. My však prichádzame s novinkou, ktorá je tak jednoduchá, že si ju na prvý pohľad určite zamilujete.

Prečešte a zvlhčite


Vlasy najprv jednoducho rozčešte a aplikujte sprej na tvorbu kučier, ktorý ich zvlhčí a tým i urýchli samotný proces tvorby kučier. I keď sa vám tento krok nezdá príliš dôležitý, opak je pravdou. Vlasy sa najjednoduchšie tvarujú, keď sú mokré a preto je použitie spreja nevyhnutnosťou.



Len čelenka


Na vytvorenie prirodzených vĺn vám postačí naozaj len málo. Vezmite si obyčajnú čelenku, ktorú používate počas sprchovania, či nanášania mejkapu a nasaďte si ju tak, aby vám mierne prekrývala čelo. Následne jednotlivé pramene vlasov omotávajte okolo čelenky tak, aby ste ich uchytili čo najpevnejšie.

Vysušiť a upraviť


Posledným, no najdôležitejším krokom je samotný styling vlasov. Ak máte pocit, že je vaša koruna krásy už dostatočne suchá, postupne jednotlivé pramene uvolnite a vaše prirodzene vyzerajúce kučierky prehrabte prstami. Na zafixovanie účesu je najlepšie použiť malé množstvo modelovacieho vosku, ktorý vlasy zvláčni a nezlepí ako lak. Ten by totiž jednotlivé kučeravé pramene zbytočne zaťažil a vysušil. Tak čo, vyskúšate nový trend zo sveta kučier?

ODPORÚČAME AJ:
Jar je za dverami: Privítajte ju s odtieňmi NUDE
Koniec nepoddajným vlasom: Skroťte ich
Červený lak: Zase vám zanechal žlté nechty?
Horúci trend v líčení? Zoznámte sa s chromingom

Komentáre