Štýl

Kozmetika z prírody: Aké je jej tajomstvo?

"Viera, že užitočné a zdravé produkty sú prospešné aj pre našu pokožku, sa zakorenila v mysliach mnohých. A nie je to nič klamlivé a zavádzajúce. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 7. júna 2018 16:02
Ilustračné foto. Foto: TASR
Veď koľko pleťových masiek si dokážete urobiť len po otvorení vašej chladničky. Z ovsených vločiek, vajíčok alebo tvarohu.

Dalo by sa povedať, že kozmetológia vznikla v kuchyni. Prostriedky s „jedlými“ zložkami teraz tvoria podstatnú časť týchto produktov. Nepochybne je to aj vďaka technológii, ktorá každým dňom napreduje a z týchto bežných produktov získava inovatívne komponenty.
Kmeňové bunky jabĺk, molekuly hľuzoviek, komplexy kaviáru, sójové peptidy – všetky tieto známe názvy v nás čoraz viac vyvolávajú dôveru ako niektoré „chemické“ skratky. Môže za to účinná prírodná kozmetika a vyskúšať ju teraz viete samozrejme aj vy.

Obrat mliečnych výrobkov
Jogurty sa vyhlásili za všeliek a starostlivosť o pleť dala mliečnym bielkovinám konečne zelenú. Potom prišla éra „francúzskeho syndrómu“. Médiá oznamovali, že červené víno predlžuje život. Armáda prvkov s resveratrolom a antioxidantmi obsiahnutými v koži hrozna. Samozrejme, že ku kráse a prirodzenému vzhľadu potrebujete aj oddych, pokoj alebo spánok na kvalitnom matraci zo studenej peny.

Goji bobule na zlepšenie pleti
Ďalším populárnym superfoodom sú goji bobule a tiež sú aktívne používané v kozmetike. Vďaka obrovskému množstvu vitamínov, mikroprvkov, flavonoidov a aminokyselín tieto látky posilňujú našu sebaobranu. Tak sa pohodlne usaďte a doprajte si odpočinok, máte predsa dobré siete proti hmyzu takže vás pritom nebude nič rušiť.

Čajové výťažky s omladzujúcim účinkom
Energetický nápoj kombucha plnil chladničky fitness centier a obchodov so zdravou výživou. Vedecky sa nazýva fermentovaný čierny čaj. Kombucha obsahuje vitamíny B, C, D, E, K a asi desať enzýmov, niekoľko organických kyselín, polysacharidov a stopových prvkov. Poznáte niečo z toho aj vy a pomáha vám to?

Komentáre