Štýl

Koniec nepoddajným vlasom: Skroťte ich

"Ak aj vy patríte medzi tie, ktorých koruna krásy viac hnevá ako teší, poradíme vám zopár trikov z prvej ruky. "

Eva Frantová, 9. marca 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Jedna chce rovné, druhá kučeravé, tretia ryšavé. V zásade však platí, že každá z nás túži po tom, čo nemá. Nie je to tak len pri mužoch či oblečení, ale i pokiaľ ide o vlasy. Ak aj vy patríte medzi tie, ktorých koruna krásy viac hnevá ako teší, poradíme vám zopár trikov z prvej ruky.

Hlavne ich nerozčesávajte kefou


Základným a nikdy nestarnúcim pravidlom je použitie kefy. Ak patríte medzi tie, ktoré sa môžu pýšiť naozajstnou hrivou, dajte od kefy na vlasy radšej ruky preč. Jej použitie nič nevyrieši, vaše vlasy budú pôsobiť ešte väčšie a neupravenejšie. Zvoľte radšej riedky hrebeň, ktorým vlasy ešte mokré jemne prečešte.

Kondicionér áno, ale...


Naša čitateľka Simona v tom má jasno. Jej nepoddajné kučeravé vlasy totiž upravuje podľa starých dobrých pravidiel už nejakú tú dobu. „Hlavne si treba dať pozor na kondicionér. Použite ho, ale s mierou. Ja sama si ho nanášam hlavne na končeky, ktoré potrebujú výživu a ostatné vlasy tým zbytočne nezaťažím,“ tvrdí Simona.

Posledný krok: vyfúkať


Ak chcete, aby vaše kučery pôsobili upravene a vábne, použite pri fúkaní okrúhlu kefu. Simona nám prezradila vlastný postup:„Postupne naberajte jednotlivé sekcie a sušte ich cez kefu jemnými pohybmi od tváre. Vaše vlasy budú na mieste, pružné a flexibilné a bez veľkej námahy. Na koniec postačí iba trošku laku. Neprežeňte to, kučeravé vlasy dokážu pod množstvom stylingových produktov stratiť svoju nadýchanosť.“

ODPORÚČAME AJ:
Nový účes s príchodom jari: Inšpirujte sa hviezdami z Grammy 2016
Citlivá, mastná či suchá pleť? Vybrať si čistiaci gél nie je zložité
Naniesť mejkap je jednoduché, možno len robíte základnú chybu
Obchody sa plnia jarnou módou: Vieme, ktoré kúsky musíte mať

Komentáre