Štýl

Kolekcia FULLOVE od Lenky Sršňovej mieri na Vienna Fashion Week

"Vizuálne nápadná kolekcia Lenky Sršňovej, odkazujúca na tvorbu významného slovenského maliara Ľudovíta Fullu, bude prezentovaná na Viedenskom týždni módy MQVFW.18"

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 30. augusta 2018 11:02
FULLOVE mieri na MQ Vienna Fashion Week Foto: Lenka Sršňová/FULLOVE
Vizuálne nápadná kolekcia Lenky Sršňovej, ktorá odkazuje na tvorbu významného slovenského maliara Ľudovíta Fullu, bude v spolupráci so Slovenským Inštitútom vo Viedni a projektom Fashion LIVE! prezentovaná na Viedenskom týždni módy MQVFW.18.

Dizajnérka Lenka Sršňová, ktorá je charakteristická svojou ľahkosťou prepájať módu s umením, prenáša známe, aj menej známe motívy maliara Ľudovíta Fullu do atraktívnych vzorov a nadčasových módnych kúskov. Silný odkaz Fullovho diela však neostane len na domácej pôde a už tento september zamieri do Viedne, kde bude predstavený medzinárodnému publiku na Viedenskom týždni módy.

Lenka odprezentuje to najlepšie z kolekcie, ktorá bude pri tejto príležitosti doplnená aj o nové kúsky. Pestrofarebné vzory vznikli v spolupráci s dizajnérom Ondrejom Jóbom. Modelky na móle bude doprevádzať hudba, ktorú na mieru vytvoril známy slovenský hudobník Pjoni. Kolekcia vznikla pod záštitou Galérie Ľudovíta Fullu v Ružomberku a jej vznik z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Okrem prehliadky bude kolekcia dostupná aj v showroome, ktorý je každoročnou oficiálnou súčasťou tohto módneho podujatia.

Môžete sa tešiť na záplavu žiarivých farieb, vzory zobrazujúce štylizované zvery, kvety, veselé abstraktné kompozície, či hravú geometriu. Všetko namiešané do nositeľných, atraktívnych a variabilných odevov, v ktorých si každý milovník módy a umenia nájde svoj originálny kúsok.

Prehliadka kolekcie Lenky Sršňovej FULLOVE na MQVFW.18 sa bude konať v sobotu 15. septembra o 19:00 hod v priestoroch MuseumsQuartier vo Viedni. Kolekcia FULLOVE bude vystavená v showroome v dňoch 13. – 14. septembra od 14:00 do 22:00 hod a 15. – 16. septembra od 12:00 do 22:00 hod.

O Lenke Sršňovej
Lenka je stálou súčasťou slovenskej módnej scény od roku 2009 a pravidelne predvádza svoje najnovšie modely na najväčšom slovenskom módnom podujatí Fashion LIVE!. Prostredníctvom módy vytvára farebný, často až rozprávkový svet, ktorý si každoročne získava čoraz viac zákazníkov a fanúšikov. Odevy, ktoré Lenka tvorí, sú hravé, originálne, energické, pestrofarebné, a každý ma svoj jedinečný príbeh. Vyhotovené sú v malých sériách, alebo priamo na mieru pre zákazníkov. Sú navrhované a vyrábané na Slovensku, s dôrazom na detail, materiál a kvalitu.
www.lenkasrsnova.com

Komentáre