Štýl

Knižnica BILLY oslavuje 40. narodeniny

"Knižnica BILLY je na trhu už 40 rokov. Ponúka nielen úložné priestory ale aj flexibilitu a nadčasovosť, čo ju robí jedným z najobľúbenejších kusov nábytku aký kedy IKEA vytvorila."

OTS, 8. februára 2019 9:54
Foto: Ikea
Svoje 40. narodeniny oslávi BILLY novými farbami a doplnkami, vďaka čomu bude každá knižnica BILLY rovnako jedinečná ako jej majiteľ.

Niektorí uprednostňujú nábytok, ktorý v sebe nesie vlastnú históriu a charakter. Ak si však takýto kus nábytku prispôsobíte, stráca na hodnote. Knižnica BILLY nie je o drahom dizajne ani o módnych výstrelkoch. Záleží len na tom, ako ju jej majiteľ využije. BILLY je funkčný, flexibilný a jednoduchý úložný diel. Svoju jedinečnú osobnosť nadobúda až vo vašej domácnosti, kde sa zvyčajne „snaží splynúť‟ s interiérom. Pri príležitosti 40. narodenín bude knižnica dostupná v nových farbách a ponúkne doplnky, vďaka ktorým si ju budú môcť jej majitelia ešte viac upraviť podľa svojich predstáv.

Pôvod knižnice BILLY

V roku 1978 pomenoval dizajnér Gillis Lundgren knižnicu BILLY podľa svojho kolegu Billyho Liljedahla, ktorý túžil po nejakej “vhodnej” knižnici. Gillis chcel navrhnúť cenovo dostupnú knižnicu, vhodnú do každej domácnosti. A naozaj, BILLY sa môže hodiť takmer každému, čo aj bolo Lundgrenovým zámerom. Tvorca knižnice BILLY, Gillis Lundren, približuje: „Keď som dostal za úlohu navrhnúť jednoduché, funkčné a šikovné úložné riešenie na knihy, ani vo sne by mi nenapadlo, že knižnica BILLY by sa mohla dostať do toľkých domácností na celom svete. Spomínam si, že s nastaviteľnými poličkami a hĺbkou knižnice som bol mimoriadne spokojný, pretože sa dokonale hodí na knihy. Aj ploché balenie bol môj nápad. Knižnica je jeden z mojich obľúbených výrobkov a verím, že ostane v ponuke ešte mnoho rokov.‟
Foto: Ikea

Tajomstvo úspechu

V mnohých domácnostiach už nie je taká potreba ukladať toľko kníh ako tomu bolo kedysi. Aj napriek tomu je BILLY stále rovnako obľúbený a nadčasový kus nábytku. Peter Scholc, dizajnér IKEA Bratislava, vysvetľuje pozadie za popularitou knižnice BILLY: “BILLY môže mať mnoho podôb, ale pôvodný účel zostáva rovnaký – je to priestor na vystavenie vecí, ktoré sú vám blízke. To ju robí stále rovnako obľúbenou.” Knižnica BILLY je nielen flexibilná ale aj štýlová. Jej majitelia sami rozhodnú o tom, ako bude BILLY vyzerať. “Môžu si v nej vystaviť svoje obľúbené predmety, pridať dvierka, polohovateľné police či zarážky na knihy, a vytvoriť si tak štýl a usporiadanie podľa svojich predstáv,” dopĺňa Peter Scholc. Aby toho nebolo málo, knižnica BILLY je minimalistická, jej nadčasový dizajn je univerzálny a využijete ju v celej domácnosti. Je to skvelá voľba, ak hľadáte praktické úložné priestory. Navyše je odolná, takže vám bude robiť radosť po dlhú dobu.
Foto: Ikea

Nová, výraznejšia a flexibilnejšia

Na svoje 40. narodeniny dostala knižnica BILLY nové výrazné farby a voliteľné doplnky ako polohovateľné police na vystavenie vecí či zarážky na knihy. Vďaka nim sa ešte lepšie prispôsobí potrebám modernej domácnosti. Tri nové farebné odtiene zahŕňajú žltú, tmavočervenú a béžovú farbu. Tie priam nabádajú k tomu, aby ste nechali svoje obľúbené veci vyniknúť.
Foto: Ikea

Komentáre