Štýl

Jemné vlny sú opäť trendy, nebojte sa ich vyskúšať

"Ak chcete najbližšiu jar či leto naozaj zaujať, vaše vlasy musia pôsobiť prirodzene, a to doslova. "

Eva Frantová, 4. februára 2016 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Kedysi sme si síce natáčali vlasy do dokonalých upravených vĺn, tie časy sú však už dávno preč. Ak chcete najbližšiu jar či leto naozaj zaujať, vaše vlasy musia pôsobiť prirodzene, a to doslova. Uhladené účesy sa už dávno nenosia, vyskúšajte preto niečo nové s Webmagazínom.


Umyť, ošetriť, vyfúkať


V prvom rade vlásky dôkladne umyte, aby sa s nimi ľahko pracovalo a nenastal žiaden problém pri vytváraní vĺn. Následne nezabudnite na sprej, ktorý vašu hrivu ochráni pred pôsobením tepla až do 200 stupňov, pretože inak sa ich poškodeniu naozaj nevyhnete. Aj pri fénovaní dajte maximálny pozor na príliš vysokú teplotu, vaše vlasy musia totiž zvládnuť kulmu, preto ich zbytočne nenamáhajte.

S kulmou opatrne


Pri tomto type účesu ide hlavne o to, aby ste to s kulmovaním neprehnali. Nechcete predsa dosiahnuť umelý či príliš dokonalý tvar vĺn, ktoré pôsobia, ako keby ste išli od kaderníka. Základom je postupne natáčať len konce, pričom nenecháte kulmu na jednodlivých prameňoch pôsobiť príliš dlho.

Zafixujte a hotovo


Keď už hovoríme o fixácii, nemáme na mysli tvrdé a zlepené vlny, ktoré pod ťarchou laku aj tak po pár hodinách padnú. Skúste na to ísť jemnejšie a aplikujte len mierne množstvo spreju na vytvorenie vĺn, ktorý vlasom dodá tu správnu pružnosť, lesk a fixáciu.

ODPORÚČAME AJ:

Poškodila vám posypová soľ topánky? Vieme ako ju odstrániť
Váš rúž nevydrží na perách celý deň? Nezmysel
Ste pripravená na jar? Vieme, čo bude trendy
Farbenie vlasov doma: Ako predísť katastrofe?

Komentáre