Štýl

Päť potravín v službách vašej krásy

"Často konzumujeme potraviny, o ktorých by nás ani vo sne nenapadlo, že môžu dopomôcť aj k peknej vizáži. Tu je päť tipov na také, ktoré sú bežne dostupné a fungujú ako elixíry krásy."

Diana Vaculová, 26. septembra 2014 12:00
Med (Ilustračné foto) Foto: TASR/Tomáš Doboš

Drahú kozmetiku teraz odložte a zamerajte sa spolu s nami na to, čo máte v komore či v chladničke. Je to totiž práve príroda, ktorá vám sprostredkováva tie najcennejšie produkty. Či už ide o vašu pleť alebo o celkovú vizáž, vždy sa nájde niečo, čo vám môže prísť vhod, dokonca i medzi bežne dostupnými potravinami. Tu je päť tipov.

Dobrý sluha, zlý pán


Reč je tentoraz o cukre. Predpokladáme, že sa nachádza takmer v každej domácnosti a že je jeho konzumácia na dennom poriadku. Aj keď teraz celkom nechápete náš zámer, keďže cukor určite nepatrí medzi jedlá zdravej výživy, vieme, o čom hovoríme. Jednoducho ho nebudete jesť, ale vytvoríte si z neho veľmi účinnú masku. V spojení s olivovým olejom totiž vytvára dokonalú kozmetiku vhodnú na zjemnenie pleti, ktorá dokonca časom odstraňuje aj nepekné červené žilky na tvári.

Vajíčka


Priznajte sa, kto z vás ich už len nemá doma? Vajíčka, no najmä ich bielky sú skvelým produktom vhodným na vylepšenie vašej pokožky, a to najmä vtedy, ak vás trápia rôzne fľaky či nezrovnalosti. Ak nie, sme radi, no napriek tomu by ste túto masku mali skúsiť, zlepší vám kvalitu vašej pleti.

Medulienka


Tak veru, ako sa spieva v známej piesni. Med je veľmi zdravý dar prírody, ktorý má dokonca vysoko antibakteriálne účinky. Veď to poznáte, často sa k nemu upínate, keď vás napríklad skolí chrípka. Teraz je však reč o kožných ochoreniach. Na ne je med expert! Akné či suchá pleť? Neváhajte si ho naniesť na tvár. Samozrejme, ak netrpíte alergiou, vtedy by mal bohužiaľ opačné účinky.

Vločky


Ovsené vločky môžete pre vylepšenie pleti využiť nielen na píling, ktorý by bol k vašej pokožke šetrný a zároveň by splnil všetky svoje funkcie, ale aj na konzumáciu. Pokojne ich jedzte, koľko vám chutí, pretože sú to práve ovsené vločky, ktoré čistia pokožku a dodávajú jej potrebné živiny. Vyhnete sa tak vyrážkam a dokonca zabránite aj tvorbe vrások. Nuž, ideálna kombinácia.

Citrusové plody


Pomaranče, citróny, limetky a mnohé iné. Kto by ich už len nezbožňoval? Okrem vynikajúcej chuti majú aj blahodárne účinky, a to najmä citrón. Pleť je vďaka nemu oveľa žiarivejšia či ho konzumujete, alebo priamo pridávate do rôznych pílingov a masiek. A vedeli ste o tom, že vám môže pomôcť aj pri nepeknom opálení či dokonca spálení? Vyrovnáva totiž tón pleti a pôsobí ako prírodné bielidlo.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Sedem prehreškov voči kráse ženy
Chcete mať krásnu pleť? Nepodceňujte starostlivosť v mladom veku
Chcete mať nohy ako z obrázka? Inšpirujte sa spolu s nami
Čaje a ich zázračné účinky: Tu je päť dôvodov, prečo ich piť
Denisa Lipovská: Desať jednoduchých tipov, ako sa zbaviť tuku

Komentáre