Štýl

Dokonalý letný look v piatich krokoch

"Nezáleží na tom či sa chystáte k vode, alebo vás čaká bežný pracovný deň v kancelárii. Keď sa teploty šplhajú k tridsiatke, odľahčený letný look ocení každá žena."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 12. júla 2017 10:30
Foto: Dermacol / Lenka Imrichová
Jeho výhodou je, že hoci úprava zaberie minimum času, výsledok bude vždy pôsobiť osviežujúco. Inšpirujte sa piatimi letnými odporúčaniami značky Dermacol.
Hydratačný tónovací krém 8v1, Dermacol – 6,49 eur Foto: Dermacol / Lenka Imrichová

1. Chráňte a hydratujte


Počas horúcich letných mesiacov dostáva pokožka poriadne zabrať. Nezaťažujte ju preto hrubými nánosmi make-upu a sústreďte sa radšej na ochranu pred predčasným starnutím spôsobeným UV žiarením. Tradičný make-up nahraďte multifunkčným BB tónovacím krémom, ktorý jemne prekryje nedostatky a zjednotí farebný tón pleti. Pokožku zároveň hydratuje a vďaka OF 15 chráni pred slnkom. Pravidlo hydratácie sa, samozrejme, vzťahuje aj na pery. Tradičný rúž v lete výborne zastúpi tónovací balzam s ochranným faktorom.
Hydratačný tónovací krém 8v1, Dermacol – 6,49 eur
Zvláčňujúci balzam na pery Love Lips, Dermacol – 2,99 eur


2. Modrá je dobrá (zvlášť v lete)


Viete, ktorá farba najviac zvýrazní letný bronz? No predsa azúrová modrá! Netrápte sa však s očnými tieňmi, namiesto toho si pomocou farebnej fixky urobte jednoduchú modrú linku. Vďaka tenkému hrotu ľahko vytvoríte aj veľmi tenkú líniu, ktorú môžete postupne zväčšovať, až kým nebudete spokojná. Aby bol efekt dokonalý, namiesto klasickej čiernej naneste na mihalnice modrú riasenku, ktorá podčiarkne a zvýrazní intenzitu linky.
Farebná fixka na oči Electric Blue, Dermacol – 5,69 eur
Farebná riasenka Electric Blue, Dermacol – 7,69 eur

Foto: Dermacol / Lenka Imrichová


3. Aj vlasom doprajte dovolenku


Žehlička a kulma sú to posledné, čo slnkom vysušené vlasy potrebujú. K letnému looku jednoznačne patria nedbalé plážové vlny. Ich úprava vám zaberie minimum času. Stačí, ak do vlhkých vlasov nastriekate stylingový sprej, prstami upravíte jednotlivé pramene a necháte uschnúť. Vďaka UVA/UVB filtrom budú vlasy zároveň chránené pred slnečným žiarením. Epsomská soľ, ktorú sprej obsahuje, udrží mokrý vzhľad vlasov a prirodzené vlny po celý deň. Ak sa ponáhľate alebo chcete, aby boli vlny pevnejšie, použite na finálnu úpravu fén s difuzérom.
Stylingový ochranný sprej na vlasy Beach Style, Dermacol – 5,69 eur
Stylingový ochranný sprej na vlasy Beach Style Foto: Dermacol / Lenka Imrichová


4. Keď treba, retušujte


K letu neodmysliteľne patria aj šortky a sukne. Ak ste svoje nohy ešte nestihli vystaviť slnečným lúčom alebo potrebujete prekryť drobné nedostatky, ako sú napríklad popraskané žilky, pomôže špeciálny make-up na telo. Zjednotí farebný tón pokožky a nohám dodá okamžitý efekt opálenia, vďaka čomu ich zároveň opticky zoštíhli.
Vodoodolný telový skrášľujúci make-up, Dermacol – 6,49 eur
Vodoodolný telový skrášľujúci make-up Foto: Dermacol / Lenka Imrichová

5. Nechty musia žiariť


Aby bol váš look dokonalý, nezabudnite ani na manikúru a pedikúru. Leto búra všetky stereotypy a „nude“ odtiene striedajú výrazné neónové farby, ktoré dodajú nechtom ten správny šmrnc práve v kombinácii s opálenou pokožkou. Ak chcete dosiahnuť sýtejší odtieň farby, ako podklad naneste jednu vrstvu bieleho laku 5Day Stay a až na ňu vybraný odtieň neónového laku. Pri odlakovaní určite oceníte ošetrujúci odlakovač bez zápachu.
Neónové laky na nechty, Dermacol – 1,89 eur
Dlhotrvajúci lak na nechty 5Day Stay biely, Dermacol – 3,95 eur
Odlakovač na nechty bez zápachu Odorless, Dermacol – 2,99 eur

Foto: Dermacol / Lenka Imrichová


Komentáre