Štýl

Bratislava predstavila mladé módne talenty v cool štýle!

"Hlavné mesto Slovenska sa vďaka Bratislavským módnym dňom stáva na tri dni aj hlavným mestom módy. Prvý deň trojdňového podujatia patril začínajúcim návrhárom."

Veronika Rosputinská, 17. októbra 2013 10:00
Takto vyzeral prvý deň Bratislavských módnych dní. Foto: Daniel Kaplavka/STAR production


Bratislavské módne dni nie sú nijakou novinkou, na módnej scéne sa objavujú už po ôsmy raz. Za ten čas predstavili šestnásť ucelených prehliadok, stovky modeliek a ešte viac módnych kreácií. Neodmysliteľnou súčasťou Bratislavských módnych dní je aj projekt Nové tváre módnej scény, ktorý vytvára priestor pre mladých a talentovaných nováčikov v módnom svete.

Práve prehliadka mladých umelcov otvorila 15. októbra trojdňový módny maratón. Spomedzi 35 uchádzačov vybrala odborná porota deviatich, ktorí predstavili svoje kolekcie nesúce sa v znamení spoločnej témy „Mestská cool-túra v cool štýle“.

Retro z oblakov


Hviezdou prvého módneho večera sa stala návrhárka a čerstvá mamička Blažena Ostrovská, ktorá okrem výhry dostáva príležitosť predstaviť svoju kolekciu na podujatí Slovak Fashion Night v New Yorku budúci rok.

Takto vyzeral prvý deň Bratislavských módnych dní. Foto: Daniel Kaplavka/STAR production
Kolekcia bola inšpirovaná netradične, leteckými odevmi zo začiatku 20. storočia. Nádych akéhosi obrodeného retra s výraznými pánskymi prvkami v dámskej kolekcii porotu zaujal natoľko, že sa na víťazstve mladej návrhárky tento rok bez väčších problémov zhodla. Hoci ako členky poroty priznali, aj tento ročník bola konkurencia veľmi silná.

Oblečiem si nočnú Bratislavu


Starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Tatiana Rosová, ktorá má záštitu nad týmto projektom, ocenila kolekciu ďalšej finalistky, Dariny Fábriovej, ktorá svoju kolekciu obliekla do nočnej Bratislavy. Tú nechala vyniknúť na sexy modeloch i elegantnej róbe.

Takto vyzeral prvý deň Bratislavských módnych dní. Foto: Daniel Kaplavka/STAR production
Medzi ďalšími finalistami jesennej časti Bratislavských módnych dní sa objavili študent VŠMU Maroš Baran, študenti odevného dizajnu Lucia Švecová a Eduard Ganoczy a deviatku uzatvárajú Viktória Izsák, Zuzana Haková a Petra Solivarská.

Že ste ich napočítali iba osem? Áno, je to tak. Deviaty finalista bol totiž poriadnym prekvapením, keďže nešlo o mladého neznámeho návrhára, ale o tím známych osobností slovenského šoubiznisu. Zoskupenie NuPPL, ktoré predstavilo spoločnú kolekciu, tvoria speváčka Mária Čírová, modelky Romana Škamlová a Mária Zelinová a stylista a moderátor Michal Sabo.



Prehliadku nádejných talentov doplnili aj dve prehliadky už etablovaných slovenských návrhárok, Moniky Vontszemuovej a Rebeccy Deák Justh.

Komentáre