Štýl

Aj váš mejkap po hodinách nosenia zoranžovie? Takto tomu zabránite

"Nanášame si precízne vyberaný odtieň mejkapu, ktorý maximálne splynie s našou pleťou, no po pár hodinách máme pocit, akoby sme si na tvár naniesli neforemné množstvo oranžovej hmoty."

Eva Frantová, 10. októbra 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Poznáme to asi všetky. Nanášame si precízne vybraný odtieň mejkapu, ktorý maximálne splynie s našou pleťou no po pár hodinách máme pocit, akoby sme si na tvár naniesli neforemné množstvo oranžovej hmoty. Ako je to možné? Webmagazín pozná odpoveď.

Základom je si uvedomiť, že naša pleť postupom času produkuje množstvo olejov, látok, ktoré spoločne s mejkapom reagujú, menia svoju konzistenciu a spôsobujú i zmenu v konzistencii a vzhľade mejkapu. Mejkap nemusí byť vôbec problémom. Preto neobviňujte drahé značky, ktoré vás takpovediac sklamali a nepriniesli vám želané výsledky.

Na druhej strane však nemusíte zúfať. Stačí ak dodržíte zopár dobrý rád a váš mejkap vydrží oveľa dlhšie ako ste predpokladali. Prvým krokom je čistenie. Snažte sa pleť pred aplikáciou dekoratívnej kozmetiky dostatočne vyčistiť, aby bola pripravená a odľahčená. Následne samotný mejkap nenanášajte prstami, tie totiž na svojom povrchu živa baktérie, ktoré tak nevedomky prenesiete na pleť spoločne s mastnotou.

Zvoľte radšej malý zázrak posledných mesiacov, a to beauty blender. Táto malá hubka je šikovná, praktická a pri správnej starostlivosti ostáva maximálne hygienická. Mejkap následne zafixujte transparentným púdrom, ktorý nezmení farbu mejkapu a maximálne sa prispôsobí vašej pleti.

A nakoniec už len jediné: Použite fixačný sprej. Možno si myslíte, že je to hlúposť, no po prvej aplikácii sa presvedčíte o opaku. Oranžová farba bude pre vás dávno minulosťou.

ODPORÚČAME AJ:
Farba tejto jesene? Jednoznačne purpurová
Tlačia vás nové lodičky či jesenné čižmy? Skúste jeden z týchto trikov
Dali ste sa ostrihať? Vieme, ako upraviť kratšie vlasy
Ešte stále nepoznáte svoj typ pleti? Skúste tento jednoduchý test

Komentáre