Hudba a film

Autorka Džínsových denníkov Zuzka Šulajová vydáva knihu pre dospelých

"V takmer 500-stranovej novinke jediné osudné rozhodnutie spustí lavínu udalostí a odhalí tajomstvá jedného domu. Ženu, ktorú by najradšej videlo mŕtvu azda až priveľa ľudí, zavraždia. "

TASR, 19. januára 2019 10:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš
Po denníkových románoch, na ktorých vyrástla celá generácia čitateľov, prichádza slovenská spisovateľka Zuzana Šulajová s prvým románom pre dospelých. V utorok 22. januára oficiálne vychádza jej novinka Tajomstvá jedného domu.

Servítku si pred ústa nedávala

"Tajomstvá jedného domu sú príbeh o vášňach všetkého druhu a osamelosti protagonistov, ktorí so svojím osudom bojujú každý takým spôsobom, akého je schopný. Na konci takmer nikto nebude rovnaký ako predtým," uviedla pre TASR Šulajová. Vedľajším, ale zároveň akýmsi ústredným motívom napínavého príbehu s kriminálnou zápletkou je podľa slov autorky vzťah podozrivej spisovateľky a kriminalistu. "Čo som si obzvlášť užila. Príbeh pre dospelých mi dal voľnosť, krídla, keďže pri mládežníckych románoch som vždy dbala na formu, ale tu si už až tak servítky pred ústa nedávam," priznáva Zuzana, ktorú preslávili Džínsové denníky.

Pre vášeň riskuje veľa

V takmer 500-stranovej novinke jediné osudné rozhodnutie spustí lavínu udalostí a odhalí tajomstvá jedného domu. Ženu, ktorú by najradšej videlo mŕtvu azda až priveľa ľudí, zavraždia. Je páchateľom jej ponižovaný partner alebo bývalý manžel, ktorého dohnala ku korupcii? Synovia, ktorí si jej smrťou finančne prilepšia? Niektorí zo susedov, čo dlhé roky museli znášať jej arogantné správanie? Alebo nebodaj niekto celkom iný? Zo zdanlivo jednoduchého prípadu sa vykľuje tvrdý oriešok i pre partiu skúsených kriminalistov. Prípad, ktorý zmení život takmer všetkým. Navyše poručíka Tibora Dregoniča čosi neodolateľne priťahuje k jednej z podozrivých. Pre vášeň riskuje viac, než tuší.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Už prihorieva! Moja nová knižka ide do tlače, vyjde 22. 1. 2019 a takto znie oficiálna anotácia: Zuzana Šulajová, na ktorej denníkových románoch vyrástla celá generácia čitateľov, začala písať novú kapitolu svojej tvorby. Predstavujeme vám jej prvý román pre dospelých - napínavý príbeh s kriminálnou zápletkou, ktorý nepustíte z ruky, kým ho neprečítate. Jediné osudné rozhodnutie spustí lavínu udalostí a odhalí tajomstvá jedného domu. Ženu, ktorú by najradšej videlo mŕtvu azda až priveľa ľudí, zavraždia. Je páchateľom jej ponižovaný partner alebo bývalý manžel, ktorého dohnala ku korupcii? Synovia, ktorí si jej smrťou finančne prilepšia? Niektorý zo susedov, čo dlhé roky museli znášať jej arogantné správanie? Alebo nebodaj niekto celkom iný? Zdanlivo jednoduchý prípad, z ktorého sa vykľuje tvrdý oriešok i pre partiu skúsených kriminalistov. Prípad, ktorý zmení život takmer všetkým. Navyše poručíka Tibora Dregoniča čosi neodolateľne priťahuje k jednej z podozrivých. Pre vášeň riskuje viac, než tuší... #zuzkasulajova #novinka #kniha #krimi #panelak #slovenskyspisovatel #tesimesa #citame #copravecitam

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Suliette (@zuzana.sulajova),



Radila sa s reálnymi kriminalistami

"Keď som príbeh začínala písať, moja predstava bola o dosť iná: vrah mal byť niekto úplne iný a vražda len jedna. Napokon sú tam štyri úmrtia," prezradila spisovateľka, ktorej s mravčou prácou kriminalistov pomáhali súčasní aj bývalí kriminalisti, a tiež lekári. "Vrátane môjho 'kolegu spisovateľa', pána primára endoskopického oddelenia gastroenterologickej kliniky Nemocnice sv. Cyrila a Metoda Rudolfa Hrčku. Jedného kriminalistického konzultanta mi dohodla aj pani riaditeľka Slovenského spisovateľa, Gabriela Belopotocká," dodala Šulajová. Prípad je podľa jej slov úplne vymyslený. "Stať by sa síce mohol, ale predpokladám, že sa nestane," uzavrela s úsmevom.

Komentáre