Hudba a film

Zastavme sa, vyzýva pesničkárka Lucia Briestenská svojim prvým singlom

"Lucia Briestenská je mladá speváčka, ktorá svoje pocity, nálady, názory vyjadruje písaním piesní, ktoré dopĺňa jednoduchými, no zapamätateľnými harmóniami hrou na gitaru."

TASR, 27. decembra 2016 10:00
Lucia Briestenská vydala svoj prvý singel. Foto: Youtube/Lucia Briestenská
V období adventu sa do povedomia poslucháčov dostáva prvý singel s názvom Zastavme sa mladej talentovanej pesničkárky Lucie Briestenskej, rodáčky z Považskej Bystrice. Ten zároveň avizuje skoré vydanie debutového albumu Slnko, hrej!, stane sa tak 13. januára budúceho roku.

Lucia Briestenská je mladá speváčka, ktorá svoje pocity, nálady, názory vyjadruje písaním piesní, ktoré dopĺňa jednoduchými, no zapamätateľnými harmóniami hrou na gitaru. „Na albume spolupracujem so skvelými hudobníkmi, ktorí bezprostredne doplnili atmosféru a farebnosť celého projektu. Mojou pravou rukou bol talentovaný multiinštrumentalista Peter Luha, ktorý sa postaral o celú produkciu albumu. Svojimi hudobnými skúsenosťami tak podčiarkol charakter jednotlivých piesní, a tým nadobudli prívlastok farebné,“ uviedla speváčka a dodala: „Každá pieseň má svoju špecifickú identitu. Celý album teda nemožno zaškatuľkovať do určitého žánru. Každou piesňou tak poslucháč môže vždy očakávať niečo nové. Jeho pestrosť by som tak mohla prirovnať aj k samotným životným situáciám, ktoré sa okolo nás odohrávajú každý deň. Tie tiež nie sú len fádne, ale aj farebné.“



Prvým singlom z pripravovaného albumu je pieseň Zastavme sa. „Vybrali sme ju ako prvý singel, pretože čas adventu je priam najvhodnejší na to, aby sme všetci spomalili, stíšili sa, vystúpili z toho rozbehnutého vlaku dnešnej doby a rozhliadli sa okolo seba. Venovali sa rodine, priateľom, rozdávali lásku aj druhým, nie len sebe. Je to taká túžba po lepšom, ohľaduplnejšom svete, ktorý sa akosi pomaly vytráca,“ doplnila Lucia Briestenská.

Informáciu pre TASR poskytol manažment speváčky.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Vianočnú výzdobu je možné vytvoriť z cestovín aj utierok
Tipy na darčeky na poslednú chvíľu. Pre mamu, otca aj sestru
Slováci a Vianoce: Aké tradície stále dodržiavame?
Aj na Vianoce možno jesť zdravo, pripomína odborník

Komentáre