Hudba a film

Kino noviny týždňa: Paul Walker dorazil na Slovensko!

"Premiéra očakávanej akčnej snímky Zakázaná zóna, v ktorej hrá zosnulá hviezda hollywoodskych trhákov Paul Walker, čaká slovenské kiná už tento týždeň."

Veronika Rosputinská, 7. mája 2014 10:00
Foto: Youtube


Druhý májový týždeň prináša do kín niekoľko noviniek. Čaká nás fantasy, dobrodružstvo, akcia aj romantika.

Zakázaná zóna


Paul Walker, preslávený ako agent v utajení z akčnej ságy Rýchlo a zbesilo, si v Zakázanej zóne zahrá podobnú úlohu. Opäť ako „tajný“ sa usiluje nájsť neutrónovú bombu ukradnutú z Getta Brlohu. Pomôcť mu v tom má Lino, miestny obyvateľ, ktorý dokonalé pozná okolie a nebojí sa ani najväčších gangstrov. Že je vám tento námet známy? Je to možné, keďže ide o remake francúzskeho Okrsku 13 z roku 2004. Charakter Lina si vo filme zahrá dokonca ten istý parkourista – David Belle, ktorý sa v tejto úlohe predviedol aj v roku 2004.


Divergencia


Dobrodružno-akčné fantasy sa odohráva v ďalekej budúcnosti, v ktorej sú ľudia rozdelení do piatich funkcií podľa dobrých vlastností. Hlavná hrdinka však nikam nezapadá, pretože je divergentná – teda by mohla byť súčasťou viacerých skupín. Ako to už býva, pre túto inakosť nebude oslavovaná, ale prenasledovaná.


Bella a Sebastian


Dobrodružný príbeh chlapca a jeho psa je natočený podľa románu francúzskej spisovateľky Cecile Aubry a do kín sa v podobe filmu dostáva po prvý raz, natočený bol však predtým ako seriál. Hlavný hrdina Sebastian žije s adoptívnym starým otcom na alpských svahoch a spriatelí sa divou fenkou Bellou – horským psom. Spolu prežívajú jedno dobrodružstvo za druhým.


Jedna za všetky


Komédiou týždňa je tento film s Cameron Diaz v hlavnej úlohe. Zahrala si v nej po boku s modelkou Kate Upton a s Leslie Mann. Cameron, vo filme ako Carly, zistí, že jej nový priateľ je poriadny záletník. V skutočností je ženatý a zhodou náhod sa Carly s jeho manželkou spriatelí a utešuje ju. Obe zistia, že Mark je v skutočnosti poriadne číslo – má aj ďalšiu milenku. Spolu sa rozhodnú pomstiť sa mu.

Komentáre