Hudba a film

Vydanie nových piesní skupiny Abba odložili na jeseň

"Vlani v apríli bolo oznámené, že členovia Abby sa opäť stretli v štúdiu, po prvý raz od rozpadu skupiny koncom roku 1982."

TASR, 25. januára 2019 10:00
Björn Ulvaeus, bývalý člen švédskej skupiny ABBA. Foto: TASR/AP
Priaznivci švédskej skupiny Abba si budú musieť o niečo dlhšie počkať na jej nové piesne, prvé za uplynulých 35 rokov. Vydanie nových skladieb kapely totiž presunuli až na druhú polovicu tohto roka, informoval v utorok denník The Guardian.

Vlani v apríli bolo oznámené, že členovia Abby sa opäť stretli v štúdiu, po prvý raz od rozpadu skupiny koncom roku 1982. Nahrali pritom dve nové piesne, z ktorých jedna sa mala objaviť v televíznom špeciále vlani v decembri. Vydanie však bolo posunuté na začiatok tohto roka, avšak zástupca skupiny následne uviedol, že sa tak stane "azda na jeseň".

Člen skupiny Benny Andersson nedávno naznačil, že za odkladom sú právne prekážky. "Stále sa snažíme dosiahnuť dohodu, ktorá nám umožní pokračovať," uviedol v interview.

Názvy dvoch nahraných skladieb sú "I Still Have Faith in You" a "Don't Shut Me Down". Andersson o nich povedal: "Som na ne veľmi hrdý. Jedna znie ako pop zo 70. rokov, zatiaľ čo druhá je, povedzme, nadčasová." Hudobník zároveň podotkol, že existuje možnosť nahratia aj tretej skladby ešte v tomto roku.

Komentáre