Hudba a film

Víťaz eurovíznej pesničkovej súťaže má nové srdce, bude opäť spievať

"Salvador Sobral, niekdajší študent psychológie, na vlaňajšej pesničkovej súťaži v Kyjeve uchvátil davy džezovou baladou Amar pelos dois, kompozíciou svojej sestry Luísy Sobralovej."

TASR, 1. februára 2018 12:00
Salvador Sobral Foto: TASR/AP
Portugalský spevák Salvador Sobral, ktorý v máji 2017 zvíťazil v Kyjeve v pesničkovej súťaži Eurovision Song Contest, takmer dva mesiace po transplantácii srdca znovu spieval. Informovala o tom v stredu agentúra DPA.

Sobral (28) zverejnil v utorok na Facebooku video, ako hrá na klavíri, spolu s odkazom v portugalčine aj angličtine: "Salvadorovi chýba, keď vám nemôže ponúknuť trochu hudby, a preto vám predviedol pieseň Landslide od skupiny Fleetwood Mac. Dobré ráno, ľudia!"



Čas a miesto nakrútenia videa nie sú známe, ale spevák pôsobí zdravo a zotavený.

Video na Facebooku je Sobralovým prvým verejným vystúpením od jeho koncertu z vlaňajšieho 8. septembra v portugalskom meste Estoril.

Video podľa očakávania posilní nádeje fanúšikov, že spevák bude schopný 12. mája vystúpiť na tohtoročnej pesničkovej súťaži Eurovision Song Contest, ktorej hostiteľom bude jeho krajina.

Sobral, niekdajší študent psychológie, na vlaňajšej pesničkovej súťaži v Kyjeve uchvátil davy džezovou baladou Amar pelos dois, kompozíciou svojej sestry Luísy Sobralovej.

Sobral trpel ochorením srdca už od detstva. V decembri mu ho transplantovali a v polovici januára ho z nemocnice pri Lisabone prepustili do domáceho liečenia.

Podľa speváka prebehli zákrok aj zotavovanie dobre a "bez komplikácií".

Komentáre