Hudba a film

VIDEO: Richard Müller nakrútil klip k piesni Adieu Adele

"Čiernobiely umelecký klip dokonale vystihuje emóciu, ku ktorej sa Richard hlási už dlho. Legendárny spevák a obľúbená moderátorka k sebe cítia silné sympatie, ktoré premenili aj na spoločné turné."

TASR, 19. júna 2017 11:00
Na snímke hudobník Richard Müller. Foto: TASR/Michal Svítok
Richard Müller a jeho múza Adela Banášová sa stretli pred kamerami. Ku skladbe Adieu Adele z albumu 55, ktorú Richard venoval obľúbenej moderátorke, spolu nakrútili videoklip. Autorom scenára aj režisérom je Miro Mráz. Čiernobiely umelecký klip dokonale vystihuje emóciu, ku ktorej sa Richard hlási už dlho. Legendárny spevák a obľúbená moderátorka k sebe cítia silné sympatie, ktoré premenili aj na spoločné turné.

"Adela je už roky mojou múzou. Je to celé také magické. Prvý raz v živote som ju stretol na Hlavnom námestí v Bratislave. Pršalo, stála na schodíku prenosového vozu a niečo rozprávala do mikrofónu. Pozrel som na ňu a povedal som si, Bože, to je ale úžasná ženská! Vždy, keď sa na ňu pozriem, niečo vo mne zahrká," vyznal sa spevák.

"Je to viac než lichotivý pocit, až taký zaväzujúci, Dúfam, že ho ako múza dostatočne kopem. Až sa cítim zaviazaná, že by som mala vyvíjať aktívnu činnosť. Pesnička Adieu Adele je veľmi krásna. Ja som naozaj fanúšičkou Richardovej hudby a toto je jedna z mojich obľúbených piesní. Klip sa mi nakrúcal veľmi príjemne, pretože sme ho robili s profesionálnym štábom, ktorý vedel celkom rýchlo a jasne odčítať, kto na čo má. Tak ma do ničoho nenútili. Verím teda, že výsledok je taký aký má byť – citlivý, civilný a pohodový," dodáva moderátorka.

Autorom scenára klipu a jeho režisérom je Miro Mráz, ktorý chcel, aby bol naozaj originálny a tak nad ideou rozmýšľal niekoľko mesiacov.

"Chcel som, aby to bolo hodnotné. Napokon som sa teda rozhodol nakrútiť videoklip, ktorý by išiel viac po emócii ako po príbehu. Je čiernobiely, vystupujú v ňom skvelí tanečníci zo skupiny CreDance a v detailoch Richard a Adela. Choreografie vyjadrujú platonický vzťah k nedosiahnuteľnej žene. Nakrúcalo sa nám veľmi príjemne. Adela je skvelá a Richard je veľká osobnosť, človek s hlbokou dušou. Myslím si, že všetci z toho mali dobrý pocit," vraví Miro Mráz.



Richard a Adela k sebe cítia silné sympatie, ktoré sa rozhodli premeniť aj do spoločného On a Ona Tour. Zaznie na ňom skladba Adieu Adele, ale aj ďalšie piesne z Richardovho posledného albumu 55, ako aj najväčšie hity jeho úspešnej kariéry.

Turné začína 2. októbra v Prešove, ďalšími mestami budú Košice (03.10.), Humenné (04.10.), Lučenec (9.10.), Banská Bystrica (10.10.), Nitra (11.10.), Bratislava (17.10.), Trenčín (19.10.), Trnava (24.10.) a Žilina (25.10.).

Vstupenky sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk a v miestnych pokladniach.

ODPORÚČAME AJ:
Emir Kusturica vystúpi so svojou hudobnou skupinou na Kryme
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Pobrežná hliadka je opäť v akcii
Osobné predmety herečky Audrey Hepburnovej pôjdu v septembri do dražby

Komentáre