Hudba a film

VIDEO: Koncert ABBA Symphony ponúkne hity legendy v novej podobe

"Program pozostáva zo štyroch častí - Začiatky, Láska a rozchod, Scherzo a ABBA Forever. Šou predstaví zaujímavý hudobný príbeh jednej z najvýznamnejších skupín v histórii svetovej populárnej hudby."

TASR, 7. septembra 2017 16:00
Björn Ulvaeus, bývalý člen švédskej skupiny ABBA, sa fotí v novom múzeu tejto legendárnej kapely s názvom ABBA The Museum. Foto: TASR/AP
Slávne hity švédskej štvorice ABBA pozná dodnes celý svet v podobe klasickej popovej pesničky, prípadne jej muzikálovej verzie. Na koncerte ABBA Symphony zaznejú 13. októbra v bratislavskej Aegon aréne NTC v inej podobe.

Takmer 200 účinkujúcich na veľkolepej scéne predstaví slovenským divákom 30 veľkých hitov Agnethy, Bennyho, Björna a Annifrid v podobe zaujímavej symfonicko-pesničkovo-tanečnej šou so štyrmi sólistami, 20 tanečníkmi, 70-členným symfonickým orchestrom a 90-členným zborom.

V programe nebudú chýbať všetky známe a dodnes populárne hity, akými sú Waterloo, Fernando, Mamma Mia!, S.O.S., Money, Money, Money, Chiquitita, Knowing Me, Knowing You, Take A Chance On Me, Happy New Year, Gimme! Gimme! Gimme! či Dancing Queen. Na pódiu sa predstaví Dohnányi Budafok Orchestra, ktorý si od svojho vzniku v roku 1970 neustále upevňuje svoju pozíciu na budapeštianskej hudobnej scéne. Dirigentom bude Gábor Hollerung, ktorý získal viaceré domáce i zahraničné ocenenia.



Program pozostáva zo štyroch častí - Začiatky, Láska a rozchod, Scherzo a ABBA Forever. Šou predstaví zaujímavý hudobný príbeh jednej z najvýznamnejších skupín v histórii svetovej populárnej hudby.

S predajom viac ako 500 miliónov albumov je ABBA dodnes najúspešnejším interpretom nepochádzajúcim z anglo-amerického prostredia. Hit Waterloo bol vyhlásený za najlepšiu skladbu v histórii pesničkovej súťaže o Veľkú cenu Eurovízie. Skladba Dancing Queen bola zapísaná do Skladateľskej siene slávy Grammy. Muzikál Mamma Mia!, postavený na známych hitoch, sa stal celosvetovým fenoménom a každý deň sa vo svete hrá minimálne sedem predstavení. Jeho filmová adaptácia sa v roku 2008 stala najúspešnejším filmom vo Veľkej Británii a jeho tržby presiahli 600 miliónov dolárov.

Vstupenky na ABBA Symphony sú v predaji v sieti Ticketportal. TASR informovala PR manažérka koncertu Andrea Čurná.

ODPORÚČAME AJ:
Slovenský Komisár Rex má zabaviť celú rodinu
Singel Words od Emmy Drobnej má videoklip, vznikal vo Veľkej Británii
Natalie Imbruglia vystúpi po 12 rokoch na Slovensku

Komentáre