Hudba a film

VIDEO: Emma Drobná sa v klipe k piesni Try mení na robota

"Pesničku si vybrali producenti slovenskej snímky Dôverný nepriateľ ako titulnú skladbu k svojmu filmu, ktorý je práve teraz na plátnach kín."

TASR, 12. septembra 2018 10:00
Emma Drobná vo videoklipe k piesni Try. Foto: Youtube/Emma Drobná
Speváčka Emma Drobná naposledy potešila fanúšikov videoklipom k svojej vianočnej piesni Remember. Aby im skrátila čakanie na ďalší videoklip, na jar im predstavila svoj nový singel Try, ktorý sa stal titulnou skladbou k slovenskému filmu Dôverný nepriateľ. V týchto dňoch dostal singel Try aj svoju vizuálnu podobu.

Filmová pieseň


V novom videoklipe sa Emma mení na bytosť s umelou inteligenciou. Singel Try oficiálne vyšiel v roku 2017 na jej debutovom albume You Should Know. Speváčka ho následne nasadila do rádiových rotácií v máji tohto roka. V rovnakom čase si pesničku vybrali producenti pripravovanej slovenskej snímky Dôverný nepriateľ ako titulnú skladbu k svojmu filmu, ktorý je práve teraz na plátnach kín.

Boj o lásku


"Try je o nerovnováhe vo vzťahu dvoch ľudí. O tom, že jeden z dvojice sa snaží viac než ten druhý. Ľudia dnes nemajú trpezlivosť na pomalé, postupné a dlhodobé budovanie vzťahu. Často sa stáva, že príde prvý problém alebo nejaká prekážka a hneď sa vzdávajú, vycúvajú zo vzťahu, rozídu sa. Nedokážu čeliť problémom a riešiť ich. Úlohu rozprávača v príbehu Try má žena. Je tou silnejšou z dvojice, ktorá sa nevzdáva a chce o lásku zabojovať," vysvetľuje Emma príbeh piesne. Zatiaľ čo text si, ako vždy, speváčka napísala sama, po hudobnej stránke je pod skladbou Try podpísaný mladý producent Oliver Žilák. Pesnička vznikla v Emminom domovskom nahrávacom štúdiu Creative Music House.

Vyhľadávaný režisér


Réžiu a strih klipu prvýkrát zverila do rúk mladého režiséra Samuela Hoffmana, ktorý sa stáva čoraz vyhľadávanejším tvorcom hudobných videoklipov v našich zemepisných šírkach. Na konte má okrem iného tiež spolupráce so Celeste Buckingham na jej videách Go Away či Immature. Na námete klipu Try spolupracovala spoločnosť Continental Film, ktorá je oficiálnym kinodistribútorom filmu Dôverný nepriateľ.

"Emma je mladá a svieža speváčka, preto jej klip mal byť moderný a 'cool' pre jej poslucháčov, ktorí sú už zvyknutí na určitý kvalitatívny štandard," hovorí na margo výsledku zástupca Continental Filmu Lukáš Gira.


TASR informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

Komentáre