Hudba a film

VIDEO: Adam Ďurica predstavil novinku Jazero. Avizuje novú éru tvorby

"Podľa jeho slov je asi v dvoch tretinách albumu, ale práce má ešte dosť. "

TASR, 26. apríla 2018 10:00
Spevák Adam Ďurica. Foto: TASR/Michal Svítok
S novinkou Jazero prichádza do slovenského éteru Adam Ďurica. Skladba je prvou "ochutnávkou" z pripravovaného albumu, ktorý plánuje spevák vydať v závere tohto roka. Hudbu zložil Adam, text napísal Vlado Krausz. K singlu už pripravil aj videoklip, ktorý nakrúcal neďaleko juhočeskej Plzne.

Nový Ďurica
"V tomto období žijem novými skladbami a najviac skladbou Jazero, nový singel z nového albumu a novej éry, kde aj trocha mením žáner. Tento rok by som chcel vydať album, ktorý by mal byť iný ako predošlé, chcem, aby tam bolo cítiť posun a myslím, že pesnička Jazero je nato úplne najlepšia. Aby som cez singel a cez rádiá dal vedieť, že Adam Ďurica je iný, nový, v tom dobrom slova zmysle. Podpísal sa pod to nový producent Matej Turcer," povedal pre TASR Adam Ďurica.

Túži sa posunúť


Podľa jeho slov je asi v dvoch tretinách albumu, ale práce má ešte dosť. Hudbu ku všetkým skladbám na pripravovaný album zložil sám, texty napísal Vlado Krausz, po jednom prispeli Stanislav Štepka, Sima Martausová aj Tomáš Buranovský.

"Chcem povedať, že som veľmi spokojný s tým, čo som doteraz vytvoril a za svojimi piesňami si stopercentne stojím. Ale tak, ako každý človek, aj ja sa chcem niekam posúvať a ďalej vyvíjať. S tým súvisí aj moja nová tvorba, ktorú najlepšie reprezentuje nová skladba Jazero, v ktorej mám aj nový imidž nadväzujúci na to, kde sa momentálne nachádzam a akú hudbu robím," dodal.



Klip s veteránom


Videoklip vznikol pod taktovkou Ondřeja Urbanca, s ktorým už Adam pracoval na viacerých svojich klipoch a aj teraz bol pre neho jasnou voľbou. Nakrúcal sa v malebnom prostredí Plzenského kraja. V krásnom prostredí prebúdzajúcej sa prírody, nechýbal priestranný ranč s dreveným zrubom, západ slnka nad jazerom, ušľachtilé kone, pes či iné zvery, ktoré umocňujú celkovú atmosféru príbehu. Herci boli poobliekaní v kovbojskom štýle. Na svoje si prídu aj milovníci veteránov na kolesách, pretože v klipe sa niekoľkokrát objaví bledomodrý Cadillac Eldorado.

Nakrúcanie na ranči


"Nálada na nakrúcaní Jazera bola perfektná, pretože išlo o veľmi dobre zohraný štáb, ktorý má vždy všetko dokonalo pripravené a ja do nich vkladám plnú dôveru. Vďaka tomu som sa na pľaci cítil uvoľnene. Spolu s hercami, ktorí si v klipe zahrali, sme boli super partia a zabávali sme sa počas celého nakrúcania," pochvaľoval si Adam nakrúcanie videoklipu a dodal: "Príbeh sa odohráva v okolí Plzne na krásnom ranči na okraji lesa. Bol tam neskutočný pokoj a krásne prostredie s úžasnou atmosférou. Z tohto dňa som si odniesol úplne nový zážitok, aký som doteraz na nakrúcaní nikdy nezažil. Verím, že sa nám práve tento môj pocit podarilo preniesť aj do videoklipu."

V klipe si okrem Adama zahrali dve herečky, červenovlasá Zuzana Velichová, brunetka Barbora Mottlová, ale aj Michal Suchomel. Samotný Adam v klipe stvárnil rolu rozprávača príbehu.

"V lete sa budeme venovať hlavne koncertom, máme ho už slušne zaplnené, začíname čím ďalej, tým viac hrať v Česku, takže kilometrov cestovania pribúda, ľudia stále volajú," dodal Adam Ďurica.

Komentáre