Hudba a film

Vdovy

"Vdovy sú príbehom žien, ktoré nemajú takmer nič spoločné."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 26. novembra 2018 6:00
Vdovy (Widows) Foto: CinemArt SK
S výnimkou mŕtvych manželov a veľkých dlhov, ktoré im zanechali zo svojej nepodarenej trestnej činnosti. A tak musia veľmi pritvrdiť a začať bojovať o svoje prežitie. Za týmto veľmi intenzívnym thrillerom stojí oscarový režisér Steve McQueen (12 rokov otrokom) a spisovateľka Gillian Flynn, autorka bestselleru Stratené dievča.
Vdovy (Widows) Foto: CinemArt SK

Dnešné Chicago je mesto brutálnych zločinov, prerastené korupciou. Štyria ozbrojení zločinci sú políciou nemilosrdne postrieľaní pri pokuse o lúpež veľkého balíku peňazí. Skoro nič po nich nezostane, len ich vdovy, ktorým zanechajú hrozivé dlhy u veľmi veľa nepríjemných veriteľov. A práve tieto dlhy, hnev a zármutok náhle osamelé ženy spojí. Pochopia, že keď budú ťahať za jeden koniec, dokážu všetko. Premenia sa na veľmi schopnú údernú jednotku rozhodnutú vziať svoje osudy do vlastných rúk.
Vdovy (Widows) Foto: CinemArt SK

Predlohou k filmu Vdovy je rovnomenný populárny britský televízny seriál a v hlavných úlohách filmového spracovania sa predstavia Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki a Cynthia Erivo.

Komentáre