Hudba a film

Vanda vydáva nový album Valor, chce ním zaujať aj Južnú Ameriku

"Album ponúka songy Armadura de sinceridad, Valor, Una vez más, Paro el tiempo, Mi camino, Felicidad a Mar adentro."

TASR, 11. septembra 2017 8:00
Vanda. Foto: youtube.com
Siedmeho septembra vyšiel nový štúdiový album speváčky Vandy. Znamená pre ňu štart novej etapy. Jeho názov je Valor, čo v španielčine znamená odvaha, a tak nečudo, že má s ním veľké plány. Album ponúka songy Armadura de sinceridad, Valor, Una vez más, Paro el tiempo, Mi camino, Felicidad a Mar adentro.

Posledné dva roky v živote speváčky Vandy by sa dali označiť za prelomové. Sekla s prácou a rozhodla sa naplno venovať svojim láskam. Tou prvou je hudba a tou druhou jej priateľ, ktorý pochádza a žije v Argentíne. K latino kultúre mala Vanda vždy blízko, už aj pre štúdium španielskeho jazyka na strednej škole. Po debutovom EP a dvoch albumoch s anglickými textami (Astrology z roku 2012 a Introspective z roku 2015) sa odvážila na zmenu hudobného štýlu aj pre texty v španielčine.

Album Valor sa v bratislavskom štúdiu Little Beat pripravoval rok. Úzko na ňom spolupracovala s producentským tímom v zložení Martin Maxo Šrámek, Andrej Hruška a Matej Mikloš, ktorí si prizvali na výrobu aj Ľuba Priehradníka. Pre Vandu to bola nová skúsenosť, s producentmi doteraz nepracovala, no táto partia má na konte úspešné mená ako Celeste Buckingham či Majk Spirit, a tak prvotné obavy vystriedal dobrý pocit z tohto rozhodnutia. S výsledkom, ktorým je synth-popový album založený na chytľavých melódiách a moderných samploch, je nadmieru spokojná. Na Valor sa dostalo sedem songov a jeho vydanie podporili aj fanúšikovia v rámci medzinárodnej crowdfundingovej kampane.

Valor prichádza na trh spolu s videoklipom ku skladbe Paro el tiempo (v preklade Zastavujem čas). Aj ten má pre Vandu výnimočnú príchuť. Ide o prvý videoklip, v ktorom osobne tancuje. Presne takto si to vymyslela jeho režisérka Zuzana Limová. Vanda musela zvládnuť choreografiu od Miše Motlochovej a okrem toho, že na ňu mala iba dva dni, musela sa útla speváčka popasovať aj so zapáleným palcovým kĺbom. Všetko však nakoniec dopadlo výborne aj vďaka štábu Toxpro a Vandinmu tanečnému partnerovi Davidovi Seleckému.

Album Valor pokrstí Vanda 28. septembra na koncerte v sprievode kapely, za bicími to bude Stano Kociov, na gitare Peter Bulík, na base Miloš Bulík a na klávesoch ju bude sprevádzať Matúš Ferko. Okrem albumových skladieb zaznejú aj tie staršie, kompletne prerobené do nového šatu, na čo sa speváčka podľa vlastných slov nesmierne teší. Vanda sa v Bratislave predstaví po roku a na istý čas naposledy. Pár dní po krste albumu odlieta do Argentíny, kde novinku predstaví aj tamojšiemu publiku na sérii koncertov.

ODPORÚČAME AJ:
VIDEO: Koncert ABBA Symphony ponúkne hity legendy v novej podobe
Slovenský Komisár Rex má zabaviť celú rodinu
Singel Words od Emmy Drobnej má videoklip, vznikal vo Veľkej Británii
Martin Harich predstavuje nový singel, ktorý vám predĺži letnú pohodu

Komentáre