Hudba a film

U2 zaspievajú na turné celý album The Joshua Tree, bol ich prelomový

" Album, z ktorého pochádzajú hity ako Where The Streets Have No Name, I Still Haven't Found What I'm Looking For alebo With or Without You, vyšiel 9. marca 1987."

TASR, 10. januára 2017 13:00
Členovia írskej skupiny U2 zľava gitarista The Edge, spevák Bono a basgitarista Adam Clayton, archívna snímka. Foto: TASR/AP
Írska rocková skupina U2 odohrá počas letného koncertného turné v celom znení svoj prelomový štúdiový album The Joshua Tree pri príležitosti 30. výročia jeho vydania. Jedenásť skladieb albumu zaznie na každom jednom vystúpení, oznámila dnes skupina na svojej oficiálnej webovej stránke.

Album, z ktorého pochádzajú hity ako Where The Streets Have No Name, I Still Haven't Found What I'm Looking For alebo With or Without You, vyšiel 9. marca 1987 a dodnes sa z neho celosvetovo predalo 25 miliónov exemplárov. Skupine vyniesol aj dve ceny Grammy vrátane Albumu roka, ako aj jednu cenu BRIT Award.



Turné, ktoré sa bude odohrávať výlučne na štadiónoch Spojených štátov, Kanady a Európy, odštartuje 12. mája vo Vancouveri. Skupina odohrá na severoamerickom kontinente 16 vystúpení. Okrem toho bude po prvý raz headlinerom hudobného festivalu Bonnaroo. Predskupinami tejto časti turné budú Mumford & Sons, The Lumineers a OneRepublic.

Začiatkom júla sa U2 presunie do Európy, kde odohrá osem koncertov, pričom predskokanom bude formácia Noel Gallagher's High Flying Birds. Turné sa zakončí 1. augusta v Bruseli. Predaj lístkov pre dlhoročných členov fanklubu U2 potrvá od 11. do 13. januára, široká verejnosť si bude môcť vstupenky zakúpiť v dňoch 16.-17. januára.

"Nedávno som si vypočul The Joshua Tree po prvý raz za temer 30 rokov. Je v ňom množstvo emócií, ktoré sa zdajú byť zvláštne súčasné - láska, strata, zmarené sny, hľadanie zabudnutia, polarizácia. Viaceré z nich som spieval mnoho ráz, ale nikdy všetky dovedna. Teším sa na to a dúfam, že aj naše publikum," povedal spevák Bono.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Zlaté glóbusy ovládol muzikál La La Land, cenu získala aj M. Streepová
Hana Zagorová vydala nový album, pesničky jej písali mladší kolegovia
Legendárny bubeník Phil Rudd z kapely AC/DC príde na Slovensko
SVETOVÉ KURIOZITY: Neuveríte, čoho všetkého sú ľudia schopní

Komentáre