Hudba a film

V ocenenom trileri Pátranie odhaľuje otec v notebooku tajomstvá dcéry

"Kritici ho označujú za jeden z najoriginálnejších trilerov posledných rokov."

TASR, 13. augusta 2018 9:00
Triler Pátranie (orig. Searching) naplno využíva formu rozprávania pomocou obrazoviek notebookov, smartfónov či televízie. Foto: Itafilm
Jedinečný triler Pátranie rozpráva príbeh zúfalého Davida, ktorý začne na vlastnú päsť pátrať po svojej nezvestnej dcére. Napadne mu pozrieť sa tam, kde dnes mnohí z nás žijeme väčšinu našich životov - do jej notebooku. Tam ho však čaká niekoľko prekvapení, až začína pochybovať, či vôbec svoju dcéru poznal tak dobre, ako si myslel.

Vystihuje dobu


Triler Pátranie (orig. Searching) naplno využíva formu rozprávania pomocou obrazoviek notebookov, smartfónov či televízie. Aj vďaka tomu sa stal hitom tohtoročného festivalu Sundance, kde ho kritici označili za prvotriedny thriller dokonale vystihujúci súčasnú dobu.



Známe tváre


Zúfalého otca Davida v Pátraní hrá americký herec John Cho, známy najmä ako poručík Hikaru Sulu z filmovej série Star Trek či ako Harold Lee zo Zahúlime, uvidíme. Ako detektívka na čele pátrania po jeho dcére mu sekunduje Debra Messing, ktorú preslávila rola Grace v sitcome Will & Grace. Film je režiiným debutom talentovaného režiséra Aneesha Chagantyho, ktorého si filmový svet všimol vďaka jeho krátkemu filmu SEEDS nakrútenom technológiou Google Glass. Producentom filmu je ruský filmár Timur Bekmambetov známy filmami Wanted či Denná hliadka.

Film Pátranie budete môcť v slovenských kinách vidieť už 13. septembra 2018. Na vaše plátna ho prinesie spoločnosť Itafilm.

Komentáre