Hudba a film

Kino novinky týždňa: Transformers po štvrté

"Je len málo pokračovaní filmov, o ktorých sa hovorí ako o tých lepších. Tvorca ságy Transformers to vyhlasuje o každom. Tromfne štvorka predošlé tri diely?"

Veronika Rosputinská, 25. júna 2014 10:00
Youtube screenshot Foto: Youtube screenshot


Do slovenských kín tento týždeň prichádza v poradí už štvrté pokračovanie ságy o mechanických mimozemských strojoch, ktoré tentoraz doplní hrdina v podaní Marka Wahlberga.

Transformers: Zánik


Sága Transformers patrí medzi najúspešnejšie filmové série v histórii. S každým novým dielom prichádza túžba fanúšikov vychutnať si mechanické monštrá na veľkom plátne, aj s 3D bonusom. Michael Bay, tvorca filmov, je presvedčený, že aj štvrté pokračovanie dosiahne úspech veľkých rozmerov. To tvrdil o každom pokračovaní a jeho slová sa doposiaľ vždy potvrdili. Tentoraz navyše predstavuje ľudského hrdinu v podaní Marka Wahlberga, čo snímke pridáva ďalšie plusové body. Zahrá si automechanika, ktorý sa opravovaním vrakov snaží uživiť seba aj dospievajúcu dcéru. Jedného dňa sa na jeho vrakovisku objaví Optimus Prime a ten mu kompletne zmení život.


Detektív Down


Za touto kriminálnou komédiou stojí nórsky režisér Bård Breien, ktorý sa zviditeľnil filmom Kurz negatívneho myslenia. V tejto snímke predstavuje hrdinu – detektíva trpiaceho Downovým syndrómom. Tento fakt naznačuje, že nepôjde o úspešného, ale skôr nedoceneného človeka, o schopnostiach ktorého pochybuje aj jeho vlastný otec. O to väčšie bude prekvapenie, keď sa svojho prvého prípadu chopí veľmi zaujímavou metódou. Podarí sa mu vypátrať legendu – korčuliara Olava Starra?


Cesta ven


Česká dráma je o živote mladej matky, ktorá žije v neľahkej situácii plnej dlhov, predsudkov a sklamaní. Rozhodne sa však o lepší život pre seba aj dcéru Sáru bojovať a dostať sa von z komplikovanej situácie. Film mal premiéru na prehliadke nezávislých filmov na festivale v Cannes.

Komentáre