Hudba a film

Topfest oslávi 15 rokov s Kabátom, Horkýže Slíže i Tublatankou

"Fanúšikom rap-metalu zahrá skupina Clawfinger, ktorá pricestuje zo Švédska. "

TASR, 13. januára 2018 10:00
Na archívnej snímke spevák Josef Vojtek z českej rockovej skupiny Kabát na Topfeste. Foto: TASR/Branislav Račko
Organizátori piešťanského festivalu Topfest začali zverejňovať prvé mená účinkujúcich. Na oslave jeho 15. výročia nebude chýbať pravidelný hosť - česká rocková legenda Kabát. Pozvané sú aj slovenské stálice Tublatanka a Horkýže Slíže.

Pravidelný hosť


Proste Topfest! Tak znie heslo festivalu, ktorý pravidelne štartuje festivalovú sezónu na Slovensku. "My si už Topfest bez Kabátu ani nevieme predstaviť. Zahráme klasicky náš festivalový set, ktorý je prierezom všetkými našimi albumami. Tešíme sa na slovenských fanúšikov," priblížil líder kapely Kabát Josef Vojtek.

"Topfest vnímame ako multižánrový festival. Fanúšikovia u nás budú mať možnosť vidieť top slovenských a českých interpretov, a, samozrejme, aj zahraničné hviezdy. Tento ročník sa chceme zamerať na zážitky, ktoré si naši návštevníci odnesú z festivalu na celý život. Zábava s priateľmi, odviazanie sa a interaktívne hry, ktoré nezažijú nikde inde len na Topfeste 2018," pozýva organizátor Dušan Drobný.



Stálice zo Slovenska


Okrem skupiny Kabát to 29. a 30. júna na Topfeste roztočia slovenské koncertné stálice Horkýže Slíže a Tublatanka.

"Mám rád veľké koncerty pod holým nebom. Pri hraní dýcham čerstvý vzduch a nemusím posielať technikov, aby otvorili okná v sále, pretože fanúšikovia už vydýchali posledné molekuly kyslíka. Pritom nasávam letnú atmosféru z publika a užívam si koncert. Kontakt s publikom je pre mňa veľmi dôležitý. Keď kontakt s fanúšikmi funguje, tak má koncert vysoké napätie a môže gradovať," teší sa na festival líder Tublatanky Martin Ďurinda a dodáva: "Mám festivaly veľmi rád, či už ako účinkujúci, alebo ako divák. Topfest je jeden z prvých veľkých festivalov, ktorý vznikol na Slovensku, a dnes už má tradíciu. Vždy je dobre zorganizovaný a má kvalitnú profesionálnu ozvučovaciu a svetelnú aparatúru, preto na ňom rád vystupujem. Na Topfeste sme hrali štyrikrát a zažili vynikajúcu atmosféru."

Okrem Tublatanky vystúpi na jubilejnom Topfeste kapela Horkýže Slíže, ktorá predstaví aj skladby z nového albumu Pustite Karola. Fanúšikom rap-metalu zahrá skupina Clawfinger, ktorá pricestuje zo Švédska.



Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.sk. TASR informovala Nora Krchňáková, PR manažérka agentúry NK Factory.

Komentáre