Hudba a film

Tom Hardy v drsnej marvelovke

"Jedna z najznámejších a najkomplexnejších postáv z komiksov spoločnosti Marvel prichádza ako Eddie Brock (Tom Hardy), ktorý sa stáva hostiteľom krvilačného mimozemského symbionta Venoma!"

Webmagazin.sk, 1. októbra 2018 6:56
VENOM Foto: Itafilm
Ako novinár Eddie bojoval proti geniálnemu zakladateľovi technologického giganta Life Foundation - Carltonovi Drakeovi (Riz Ahmed). To ho však stálo všetko - úspešnú kariéru aj vzťah so snúbenicou Anne (Michelle Williams). Pri vyšetrovaní Drakeových experimentov sa však spojí s mimozemským Venomom, vďaka čomu Eddie získa superschopnosti, vďaka ktorým si môže robiť, čo len chce. Eddie vo svojom vnútri s nepredvídateľným a nebezpečným Venomom zápasí, nové schopnosti sú však pre neho ako droga. A keďže obaja jeden druhého potrebujú, ich identity sú čoraz viac prepojené - kde končí Eddie a začína Venom?
VENOM Foto: Itafilm

MY... SME... VENOM!
Dôvodov, prečo je Venom jednou z najpopulárnejších postáv komiksov spoločnosti Marvel, je niekoľko. Je nebezpečný, nepredvídateľný, plný hnevu a jeho humor je čierny ako jeho koža, ktorá z neho spolu s veľkými bielymi očami a ústami plnými nabrúsených zubov a dlhého jazyka robí hrôzostrašné monštrum.
Venom však nie je sám - je prepojený s Eddiem, egoistickým novinárom posadnutým odhaľovaním neprávosti. Spolu sú schopní hocičoho.

Producent Matt Tolmach, ktorý stál za kinohitom Jumanji: Vitajte v džungli: „Eddie Brock je ako mnohí z nás. Snažil sa ochraňovať bezbranných, no prerástlo mu to cez hlavu. Hľadal skratky, šiel sám proti sebe. Má veľké ego. Náš film je o tom, ako sa môže stať lepším - a to sa mu, paradoxne, môže podariť v momente, keď stretne Venoma.
Ďalší z producentov, Avi Arad: „Eddie a Venom sú veľmi rozdielne bytosti, ktoré si navzájom zmenia životy. Príbeh filmu je strašidelný, napínavý a veľmi zábavný. Je temný, no veľmi optimistický a oproti záplave súčasných filmov o superhrdinoch jedinečný,” hovorí Arad. „Eddie ovplyvňuje dobro vo Venomovi a ten sa, naopak, stane jeho svedomím. Na záchranu sveta treba, aby sa dobrý a zlý spojili v jedného!” Keď sa nakrúcania filmu chopil režisér Ruben Fleischer - známy kultovou hororovou komédiou Zombieland - producenti vedeli, že našli niekoho, kto dokáže z najdrsnejšej marvelovskej postavy vyťažiť maximum.
Na to však potrebovali herca, ktorý dokáže stvárniť obe komplikované bytosti - novinára Eddieho Brocka a mimozemského symbionta Venoma.
Toho našli v jednom z najznámejších hercov v súčasnom Hollywoode - v Tomovi Hardym. „Tom je jeden z najlepších hercov všetkých čias, je extrémne talentovaný. Je obrovskou hviezdou, dokáže vniesť veľa do každého pohľadu, momentu, detailu, slova. Okrem toho je veľmi vtipný a presne to sme pre tento film potrebovali.
Hardy hovorí: „To, že potrebujú jeden druhého, aby prežili, je podstatou Eddieho a Venoma. Sú spojení v jedno. Ich heslom je “My sme Venom”.
VENOM Foto: Itafilm

PREMIÉRA: 04. 10. 2018
RÉŽIA: Ruben Fleischer
SCENÁR: Kelly Marcel, Todd McFarlane (postavy), David Michelinie (postavy), Jeff Pinkner, Scott Rosenberg
PRODUKCIA: Avi Arad, Amy Pascal, Matt Tolmach
HUDBA: Ludwig Göransson
HRAJÚ: Tom Hardy, Michelle Williams, Jenny Slate, Riz Ahmed
PRÍSTUPNOSŤ: od 12 rokov

Komentáre