Hudba a film

Tatry hudobne rozkvitnú aj vďaka Jane Kirschner a SĽUK-u

"Festival sa uskutoční na viacerých miestach v prostredí Vysokých Tatier, návštevníkom ponúkne hudobný i sprievodný nehudobný program."

TASR, 13. júla 2017 12:00
Speváčka Jana Kirschner Foto: TASR/Andrej Galica
V programe 1. ročníka festivalu Tatra Flowers, ktorý sa uskutoční od 1. do 3. septembra, figurujú aj samostatné koncerty Jany Kirschner a SĽUK-u na Štrbskom Plese. Ide o jedinú spoplatnenú časť festivalového programu, na ktorú už organizátori spustili predpredaj vstupeniek v sieti Ticketportal. Festival sa uskutoční na viacerých miestach v prostredí Vysokých Tatier, návštevníkom ponúkne hudobný i sprievodný nehudobný program. Počas troch dní prinesie na ôsmich rôznych miestach približne 30 koncertov, vystúpení a filmových projekcií.

Vstup na takmer všetky festivalové koncerty a podujatia je bezplatný. Spoplatnené je iba sobotňajšie popoludnie (2. 9.), kedy tatranskú prírodu rozvibruje svojím umením SĽUK s programom Krížom-krážom vo veľkom amfiteátri v doskočisku mostíkov na Štrbskom Plese. Pod mostíkmi vystúpi aj Jana Kirschner. "SĽUK a Jana vystúpia každý sólo so svojím vlastným samostatným programom. Dôjde aj k ich zaujímavému spojeniu v niekoľkých piesňach Jany Kirschner, ktoré bude o to hodnotnejšie, že bude vytvorené iba pre sobotný deň festivalu," avizujú organizátori.



"Účinkovanie na Tatra Flowers je pre mňa naozaj vzácne. Tatry sú magickým miestom a inšpirovali ma k napísaniu mnohých mojich pesničiek. Veľmi si vážim toto pozvanie a verím, že zahráme koncert, ktorý s nami všetkými zostane ešte dlho po dohratí poslednej noty," odkázala fanúšikom speváčka Jana Kirschner. "SĽUK počas svojej bohatej histórie zažil už všeličo. Ponuka na účinkovanie v tomto projekte nás však oslovila ako máločo iné. Spoluprácu s Janou Kirschner sme si vyskúšali pri oslavách výročia RTVS a pre Tatra Flowers ju z jednej piesne rozšírime na viacej skladieb a spolu pripravíme zážitok, vytvorený špeciálne pre tento deň," dodal riaditeľ umeleckej prevádzky SĽUK-u Maroš Červenák.

Časť vstupného zo sobotňajšieho popoludnia sa organizátori rozhodli venovať TANAP-u. "S cieľom pomôcť v oblasti vzdelávania detí a mládeže, aby sa vrátili späť k prírode a pochopili jej dôležitosť," vysvetlil organizátor festivalu František Tököly.

TASR informovala za festivalový tím Adriána Čahojová.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Dominika Morávková hviezdi vo filme Špina. S kapelou chystá novinku
Imagine Dragons vydali nový album. Nebáli sa experimentovať
Gitana uviedla do života svoj prvý album, zahŕňa aj piesne v rómčine
Pozrite si videoklip k piesni Hej, sokoly. Za pár dní sa stala hitom

Komentáre