Hudba a film

Táňa Pauhofová má už svoju tabuľku na Moste slávy. Hrať ju stále baví

" Pauhofová je najmladšou osobnosťou, ktorá získala ocenenie AMA, herectvu sa však venuje od svojich siedmich rokov."

TASR, 28. júna 2017 9:00
Slovenská herečka Tatiana Pauhofová si prevzala ocenenie Umelcova misia. Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Slovenská filmová a divadelná herečka Táňa Pauhofová sa zaradila k oceneným osobnostiam medzinárodného filmového festivalu Park Film Fest v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne (23.3.-26.6.). Stala sa laureátkou ocenenia Umelcova misia (Artist's Mission Award - AMA).

Začína stále odznova


"Ja si to naozaj nesmierne vážim, nesmierne ďakujem zo srdca, ale na druhej strane človek sa z toho nemôže nejako zblázniť a nemôže si o sebe vďaka tomu myslieť nejako extra veľa," povedala k oceneniu AMA na tlačovej konferencii Pauhofová.

Každou prácou podľa nej človek začína nanovo, žiadne ocenenia z minulosti ho nezachránia pred tým, či niečo vyjde, nevyjde. "Mňa drží a zachraňuje moja láska k tomu, čo robím a vďačnosť, že sú ľudia, ktorí ten zážitok, ktorý ja sa snažím sprostredkovať, sú ochotní prijímať a prežiť so mnou. A to je pre mňa najdôležitejšie," poznamenala.

Slovenská herečka Tatiana Pauhofová si preberá od herca Ľuba Romana tabuľku Umelcova misia s jej menom 25. júna 2017 na Medzinárodnom filmovom festivale Park Film Fest v Trenčianskych Tepliciach. Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Herectvo je pre ňu koníčkom


Pauhofová je najmladšou osobnosťou, ktorá získala ocenenie AMA, herectvu sa však venuje od svojich siedmich rokov, ako v tejto súvislosti podotkla, keby bola policajtom, už je v penzii. "Tým, že som vlastne pričuchla k tomuto remeslu ako malá a učila som sa od veľkých hercov od malička, vždy to bol koníček a vždy to bolo niečo, čo ma nesmierne bavilo a zaujímalo, vždy ma bavilo sa hrať. Postupom času, koníček sa stal mojou profesiou... Skúsim nejakým spôsobom neupustiť z toho, že sa stále hrám, že je to je moja vášeň a že to robím, pretože chcem a nerobím nič, čo musím," vysvetlila.

Herečka na podujatí pripevnila tabuľku s jej menom na Most slávy vo festivalom parku v Trenčianskych Tepliciach. "Ja som tak veľmi nesmelo išla okolo a pozerala si tabuľky, trošku som sa zľakla, tak som zase išla ďalej. Je to pre mňa v tom najlepšom slova zmysle bizarnosť práve kvôli tým menám, o ktorých viem, že majú svoju tabuľku na Moste slávy a naraz vedľa nich bude to moje meno. Mám ešte snáď zopár rokov života na to, aby som sa s tým vyrovnala, tak sa teším," dodala Pauhofová.

ODPORÚČAME TIEŽ:
VIDEO: Richard Müller nakrútil klip k piesni Adieu Adele
Festival Grape hlási rekordný počet zahraničných interpretov
Pozrite si videoklip k piesni Hej, sokoly. Za pár dní sa stala hitom
Pustite si priamy prenos z lesa: V Čechách spustili unikátne rádio

Komentáre