Hudba a film

Táňa Pauhofová: Všetci túžime iba po jednom - byť šťastní

"Filmová novinka Po čom muži túžia je síce komédiou, ale divákov predsa nabáda k premýšľaniu nad otázkou, kto to má v živote ľahšie. Sú to muži alebo ženy?"

TASR, 24. septembra 2018 8:00
Na snímke slovenská herečka Táňa Pauhofová počas tlačovej konferencie k uvedeniu českej komédie "Po čom muži túžia" v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian
Po čom muži túžia je názov novej českej komédie, ktorá je v kinách od 20. septembra. Na veľké plátna sa s ňou vracia režisér a scenárista úspešnej romantickej komédie Pohádky pro Emu Rudolf Havlík. Do svojej novinky obsadil herecké hviezdy Annu Polívkovú a Jiřího Langmajera. Vo filme o večnom súperení mužského a ženského sveta, ktorého scenár napísal režisér spoločne so spisovateľkou Radkou Třeštíkovou, si zahrala aj slovenská herečka Táňa Pauhofová. Divákom sa predstaví ako krásna mladá šéfredaktorka pánskeho časopisu.

V režisérovi našla spriaznenú dušu


"Cez tie svoje postavy často objavujem a dopĺňam aj vlastnú ženskosť. Tie moje postavy sú také výborné trenažéry," povedala s úsmevom pre TASR Pauhofová, pre ktorú bol titul Po čom muži túžia prvou spoluprácou s režisérom Havlíkom. Herečka priznala, že práve jeho predchádzajúci titul Pohádky pro Emu, ktorý natočil s Ondřejom Vetchým a Aňou Geislerovou, bol hlavný dôvod, prečo sa rozhodla byť súčasťou Havlíkovho nového filmu.

"Pred podpísaním zmluvy som sa stretla s Rudom, je to absolútny parťák, dobrodruh, natočil fantastickú sériu dokumentov pre Českú televíziu Na vlastní nohy, sú to vynikajúce dobrodružné cestopisy," prezradila herečka, ktorá v Havlíkovi objavila spriaznenú dušu, "našli sme spoločnú reč v rámci záujmov aj toho, ako vidíme vôbec film, čo nás na ňom baví, čo od neho očakávame. Ani jeden z nás nechce chodiť do práce, ale chceme robiť niečo, čo nás baví a napĺňa. Ani jeden z nás nie je predpojatý voči žánrom."

ČÍTAJTE TIEŽ: Anna Polívková stvárnila v novej komédii muža v ženskom tele

Náročné role striedajú oddychovky


Členka Činohry Slovenského národného divadla priznala, že ako každý človek hľadá v živote symbiózu a rovnováhu. Tým, že v divadle má možnosť robiť enormne náročné veci, stvárňuje herecky aj psychologicky náročné postavy, ktoré má veľmi rada, pretože ju obohacujú a nútia premýšľať, zároveň chápe ľudí, ktorí sa potrebujú odstrihnúť od každodenných problémov a starostí. Chcú si oddýchnuť, vypnúť a zabaviť sa pri žánri romantickej komédie. "Filmy Všetko alebo nič, teraz Po čom muži túžia, kedysi to bol Wilsonov sú pre mňa veci na vyváženie, oddychovky. Zároveň som ochotná a schopná akceptovať všetkých kritikov a ľudí, pre ktorých toto žánrom nie je alebo nie je to kvalitné, ale za všetkými týmito projektmi si remeselne stojím."

Táňa Pauhofová účinkovala aj v mimoriadne úspešnej snímke Všetko alebo nič (2017). Foto: Youtube/Continental film


Kto to má ľahšie?


Filmová novinka Po čom muži túžia je síce komédiou, ale divákov predsa nabáda k premýšľaniu nad otázkou, kto to má v živote ľahšie. Sú to muži alebo ženy? "To je večná otázka porozumenia dvoch pohlaví," zareagovala opäť s úsmevom Pauhofová. "Myslím si, že treba ešte urobiť krok naspäť, úplne najdôležitejšie je porozumieť samému sebe. A potom pozorovať a s ľahkosťou prijímať to, po čom túžia iní. Myslím si, že všetci túžime iba po jednom - byť šťastní, akurát každý si pod tým šťastím predstavuje niečo iné a k tomu šťastiu často vedú rôzne cesty," dodala.

Komentáre