Hudba a film

Fredrikssonová: Koncertné dni sú navždy preč. Roxette ukončili kariéru

"Marie Fredriksson a Per Gessle založili Roxette v roku 1986 a vydali debutový singel Neverending Love. V apríli 1989 sa za noc stali senzáciou hudobného priemyslu so skladbou The Look. "

TASR, 20. apríla 2016 9:00
Švédska skupina Roxette počas koncertu. Foto: TASR/František Iván
Švédska skupina Roxette mala 3. júna odštartovať svoje veľkolepé RoXXXette 30th Anniversary Tour. Žiaľ, pre zhoršenie zdravotného stavu speváčky Marie Fredriksson musí Roxette nadobro skončiť s kariérou a ruší všetky plánované koncerty. Je to definitívne rozhodnutie Marie Fredriksson. Poslednýkrát ich aktuálne fanúšikovia mohli vidieť naživo 8. februára v juhoafrickom Kapskom Meste. Slovenskí fanúšikovia si ich budú pamätať z koncertu 6. júna 2011 v košickej Steel Aréne.

Marie Fredriksson: „Bolo to úžasných 30 rokov! Necítim nič iné, len radosť a šťastie, keď sa obzriem späť na všetky svetové koncerty Roxette. Všetky vystúpenia a spomienky budú navždy tvoriť veľkú časť môjho života. Som obzvlášť vďačná za možnosť návratu v roku 2009 po ťažkej chorobe a za to, že Roxette ešte niekoľkokrát obehli svet so svojím turné. Nanešťastie, moje koncertné dni sú navždy preč a chcem využiť túto príležitosť na poďakovanie našim úžasným fanúšikom, ktorí nám zostali verní počas celej našej dlhej a kľukatej cesty. Teším sa na vydanie nášho nového albumu Good Karma v júni. Pre mňa je to rozhodne ten najlepší album Roxette všetkých čias!“

Per Gessle: „Kto by si bol pomyslel, že táto malá kapela z ešte menšieho mesta zo západného pobrežia Švédska bude stále na scéne, aj po 30 rokoch! Vo svete sme spôsobili hotové šialenstvo, ktoré sme si nepredstavovali ani v tých najdivokejších snoch. Chcem poďakovať všetkým našim priateľom, muzikantom a spolupracovníkom. Vďaka patrí aj našim úžasným fanúšikom, všetkým vám, ktorí ste nás počúvali, podporovali, cestovali za nami, čakali na nás, všetkým vám, ktorí ste s nami zdieľali radosť aj zármutok. Väčšina z vás bola rovnakou súčasťou Roxette ako my s Marie. Bez vás by nič z toho (a tým myslím naozaj NIČ) nebolo možné. Zo všetkého najviac však chcem poďakovať úžasnej a silnej Marie, Amazonke posvätného hlasu, bohyni skvelého rockového prejavu, slobodnej a úchvatnej interpretke mojich skromných slov a hudby, vďačím jej za tento nádherný let na lietajúcom koberci, ktorý nás vyniesol na vrcholy všetkých kopcov. Môj Bože, aký nádherný výhľad sme mali! Tá bláznivá jazda (Joyride) je už za nami – ale zabavili sme sa riadne, no nie?“

Marie Fredriksson a Per Gessle založili Roxette v roku 1986 a vydali debutový singel Neverending Love. V apríli 1989 sa za noc stali senzáciou hudobného priemyslu so skladbou The Look. Odvtedy neustále cestovali po svete a vypredávali jeden koncert za druhým. Získali si oddaných fanúšikov na celom svete od Birminghamu až po Buenos Aires, od Vancouveru až po Vladivostok, od Sydney až po Stuttgart. Roxette odohrali 557 šou pred zástupmi miliónov a miliónov nadšených fanúšikov. Predali 75 miliónov albumov, vydali 51 singlov, ktoré sa umiestnili na prvých priečkach hitparád a definitívne sa zapísali do hudobnej histórie ako jedna z najúspešnejších kapiel všetkých čias. Ich posledný singel It Just Happens vyšiel 8. apríla tohto roku a nový štúdiový album Good Karma uzrie svetlo sveta 3. júna.

„Veľmi nás mrzí zhoršenie zdravotného stavu Marie Fredriksson. Na jej koncert sme sa veľmi tešili a verili sme, že návrat na koncertné pódiá znamená, že zákernú chorobu nadobro porazila. Mrzí nás to predovšetkým z ľudského hľadiska, samozrejme, nám je ľúto, že si na svoje neprídu fanúšikovia famóznej kapely Roxette, ktorá navždy ostane v našich srdciach,“ uviedla pre médiá majiteľka agentúry Vivien Valéria Mudríková.

O možnosti vrátenia zakúpených vstupeniek informujú organizátori na Facebooku Eventim aj na webe eventim.sk. TASR informovala PR manažérka Lucia Šuková.




ODPORÚČAME TIEŽ:
Kanadský spevák Bryan Adams sa po desiatich rokoch vracia do Košíc
VIDEO: Nakrútia film inšpirovaný životom Alexandra Dubčeka
Album Krásná neznámá je spomienkou na Ivetu Bartošovú
Jim Morrison nosil košeľu s tradičnými rusínskymi výšivkami

Komentáre