Hudba a film

SÚŤAŽ: Natočíte film za 48 hodín?

"Bratislava 48 Hour Film Project sa môžu zúčastniť amatéri aj profesionáli, ktorí majú odvahu vyskúšať si v časovom limite 48 hodín natočiť film v rozsahu štyroch až siedmich minút. "

TASR, 9. septembra 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Na Slovensko príde prvý raz najväčšia časová filmová súťaž svojho druhu. Bratislava 48 Hour Film Project sa uskutoční od 3. do 5. októbra. Zúčastniť sa na nej môžu amatéri aj profesionáli, ktorí majú odvahu vyskúšať si v časovom limite 48 hodín natočiť film v rozsahu štyroch až siedmich minút.

"Každý tím si vyžrebuje žáner, v ktorom bude film natáčať. Okrem toho všetkým tímom bude určená postava, rekvizita a veta z dialógu, ktoré musia nejakým spôsobom zapracovať do svojho filmu," TASR informovala Ľudmila Iványiová zo spoločnosti Štúdio Hačo, ktorá je slovenským držiteľom licencie a organizátorom súťaže.

Peniaze víťazovi


Krátke filmy bude posudzovať porota zložená z odborníkov z filmovej oblasti. Každý dokončený film premietnu 11. októbra v kine Filmovej a televíznej fakulty Vysokej školy múzických umení (VŠMU). Víťaz bratislavskej súťaže postúpi na celosvetový filmový festival Filmapalooza v Los Angeles, kde premietnu najlepšie filmy projektu z celého sveta. "USA však nie je absolútny top súťaže. Tu sa rozhodne o postupe tých najlepších z najlepších, ktorých filmy budú uvedené v rámci Festival de Cannes 2015. Svetový víťaz navyše získa peňažnú odmenu," doplnila.

Treba sa poponáhľať


Registrácia na tento filmový projekt už prebieha. "Keďže počet súťažných tímov je v prvom ročníku obmedzený, v prípade záujmu sa treba poponáhľať," dodala Iványiová s tým, že organizátor víťazovi bratislavskej súťaže okrem postupu do Kalifornie garantuje aj letenku pre zástupcu víťazného tímu.

Súťaž 48 Hour Film Project sa po prvý raz uskutočnila v roku 2001 vo Washingtone DC s jediným súťažným tímom. Projekt sa postupne stal svetovým kultúrnym fenoménom a rozšíril sa na 3000 filmov ročne v 125 mestách po celom svete.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Kino novinky týždňa: Korenistá láska a skorumpované mesto
Vitajte naspäť v meste hriechu
Do kín mieri gurmánska romanca, ochutnajte francúzsko-indickú lásku
Tom Hanks sa vráti do kín ako Robert Langdon
Kino novinky týždňa: Keď jeden deň zmení celý život
Necenzurovaná Nymfomanka príde do kín v októbri
V Expendables 3 sa predstavia nové hviezdy

Komentáre