Hudba a film

Štyri ženy, jeden muž: Neuveriteľne skutočný príbeh Alison Wilsonovej

"Budete asi so mnou súhlasiť, že trvalý a šťastný zväzok muža a ženy je založený na jednoduchých princípoch, akými sú láskavosť, rešpekt, dôvera, vernosť, úprimnosť."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 25. januára 2019 7:30 Naše prvotné predstavy o manželstve bývajú zväčša veľmi vzrušujúce, niekedy možno až zidealizované a miestami príliš skreslené. Až časom zistíme, aká je vlastne realita.

O tom, že realita je častokrát odlišná od predstáv, veľmi dobre vedela aj Alison Wilsonová. Žiadna fiktívna postava, ale skutočná žena, ktorej príbeh bol predlohou pre natočenie dramatického seriálu. Hlavnú úlohu Alison Wilsonovej stvárnila jej vnučka, súčasná populárna britská herečka a nositeľka Zlatého Glóbusu Ruth Wilsonová.
Neuveriteľne skutočný príbeh Alison Wilsonovej Foto: EPIC DRAMA

Alison svojho budúceho manžela Alexandra Wilsona, britského spisovateľa, špióna a dôstojníka MI6, spoznala v tajných službách, kde obaja pracovali. Ona ako sekretátka a on ako agent. Po čase sa zosobášili, mali spolu dvoch synov a Alison si myslela, že žije v šťastnom a usporiadanom manželstve až do času, kým jej začalo byť manželovo správanie podozrivé. Ten ju ale vždy odbil tým, že je to súčasťou jeho misie. Šokujúce odhalenie nastalo až po Alexandrovej smrti, kedy zistila, že nebola jeho jedinou zákonitou manželkou a na povrch začali postupne vyplavovať ďalšie mnohé bolestivé skutočnosti.

Alison sa nepodarilo počas jej života vypátrať všetky manželove tajomstvá. Vedela iba o jeho druhom manželstve, avšak v skutočnosti bol paralelne ženatý so štyrmi ženami, mal sedem detí a Alison bola v poradí až jeho tretia manželka.

Ako sa mu tieto vzťahy podarilo tak ľahko utajiť?
Z jeho pozície tajného agenda a špióna to nebolo až také zložité. Skrytá identita je bežnou praxou a pretvarovanie bolo jeho dennodennou rutinou. Svoju rolu zohralo aj niekoľko pseudonymov, pod ktorými nielen publikoval, ale aj používal v bežnom živote.Takže raz ste mohli stretnúť Alexandra Wilsona, inokedy Geofrfey Spencera, Gregora Wilsona, či Michaela Chesney. Utajenie je jedna vec, druhá vec, ktorá svojím spôsobom bola obdivuhodná, bola Alexandrova neuveriteľne veľká psychická odolnosť a schopnosť ponoriť sa do aktuálnej životnej situácie, úplne sa v nej orientovať a pritom neurobiť žiadnu chybu a neprezradiť sa.
Alexander Wilson mal mnoho tajomstiev, podarilo sa z nich objasniť iba malú čať, zvyšok z nich zostal neodhalený a sú vedené ako citlivé informácie v archívoch tajnej služby. Zomrel v roku 1963 ako 69 ročný.
Rodina Wilsonových sa s odstupom času rozhodla sprístupniť ich rodinný príbeh a v spolupráci s BBC sa dohodli na spracovaní minisérie s využitím memoárov Alison Wilsonovej.

Ak ste fanúšikmi napínavých a zložitých príbehov, nenechajte si újsť príbeh oklamanej ženy v 3-dielnom dramatickom seriáli „Pani Wilsonová“ už tento pondelok 28.januára o 21.00h na Epic drama.
www.epicdrama.cz
https://www.facebook.com/EpicDramaCZ/

Komentáre