Hudba a film

Zdena Studenková stvárni v Manželovi na hodinu zlatokopku

"Režisér Tomáš Svoboda si spoluprácu so slovenskými hercami veľmi pochvaľoval."

TASR, 22. decembra 2016 7:00
Zdenka Studenková si v novinke Manžel na hodinu zahrala zlatokopku. Foto: TASR/Andrej Galica
Vianočný čas spestrí v slovenských i českých kinách nový film Manžel na hodinu. Voľné pokračovanie českej komédie Hodinový manžel (2014), filmového debutu divadelného režiséra a scenáristu Tomáša Svobodu si diváci v Bratislave pozreli na pondelkovej premiére (19.12.). Ďalšie osudy štvorice hráčov vodného póla, ktorí začali pracovať ako hodinoví manželia, si v premiére pozrela aj herečka Zdena Studenková.

"Kontinuita česko-slovenského filmu sa prerušila, a keď dnes dostane človek ponuku natočiť si v Prahe film a ešte natočiť si ho s Bolkom Polívkom a Evičkou Holubovou, tak tam nie je príliš o čom rozmýšľať," komentovala pre TASR účinkovanie vo filmovej novinke. "Je to roztomilá figúra starej zlatokopky, síce ide od jedného nešťastníka k druhému, ale vždy má vidinu peňazí," doplnila Zdena Studenková na margo jej Slovenky Janky v komédii, ktorá divákov opäť zavedie do prostredia malého českého mesta Nymburk neďaleko Prahy.



Štyroch vodnopólistov však už neuvidia prevádzkovať živnosť zvanú "hodinový manžel" a chodiť dámam rôzneho veku i spoločenského postavenia opravovať domácnosť. Tomáš Svoboda sa v Manželovi na hodinu viac zameral na sľubne sa vyvíjajúci vzťah Milana (Boleslav Polívka) a doktorky Elišky (Eva Holubová). Hoci sa Milan odhodlá požiadať svoju drahú o ruku a svadba sa začína pripravovať, musí tiež vyriešiť jednu "maličkosť". Je totiž stále ženatý so Slovenkou Jankou, matkou Kryštofa (Lukáš Latinák), s ktorou sa pred rokmi akosi zabudol rozviesť. Okrem Milanových lapálií, sa rieši ešte jeden problém - návrat štvorice k hraniu vodného póla sa vôbec nedarí. Zostali už len traja, a to je akosi málo. Aby zachránili partiu a vytiahli kamaráta Jakuba (David Matásek) z depresií, sa Kryštof rozhodne priviezť do bazéna akvabely a natrénovať s nimi vystúpenie. Honza (David Novotný) z Kryštofovho plánu veľmi nadšený nie je, ale s vidinou záchrany kamaráta, a možnosťou byť v prítomnosti krásnych akvabel, sa všetci pustia do prípravy vystúpenia s názvom "Hodinový manžel".

"Je to už môj tretí film, už tuším, ako to má vyzerať, keď sa to robí naozaj. Dúfam, že to bude vyzerať ako ozajstný film, je to milá láskavá komédia," povedal pre TASR Tomáš Svoboda, ktorý sa režijne podpísal aj pod komédiu Ako sa zbaviť nevesty (2016). Zo zostavy "hodinových manželov" prišiel na bratislavskú premiéru len Lukáš Latinák. Ten divákov upozornil aj na podľa neho veľmi dôležitú postavu, ktorú v Manželovi na hodinu stvárňuje jeho slovenský kolega Vladimír Černý: "Nemá veľký priestor táto postava, ale je veľmi vtipná." Na slávnostnom uvedení nechýbala ani herečka Zuzana Norisová, ktorá vo filme stvárňuje partnerku Davida Novotného.

Režisér Tomáš Svoboda si spoluprácu so slovenskými hercami veľmi pochvaľoval: "Vždy tomu dajú o 20 percent viac, než ja môžem od nich chcieť, sú plní emócií a takého drivu, ktorý my, Česi, úplne ani nevieme, pretože sme stále v takom ľahkom dištanci, stále sa dištancujeme od postavy. Ako hovorí Bolek Polívka, my hráme akože nehráme, a oni hrajú ešte viac ako treba. Ten rozpor je skvelý."

Českú komédiu Manžel na hodinu uvádza do slovenských kín Continental film od štvrtka 22. decembra.

ODPORÚČAME TIEŽ:
VIDEO: Keď idú muži s deťmi na chalupu. Prichádza seriál Prázdniny
Jana Kirschner prichádza s videoklipom k skladbe Vianočná
Tipy na darčeky na poslednú chvíľu. Pre mamu, otca aj sestru
Highlighty týždňa: IMT Smile slávili výročie, opäť rozospievali haly

Komentáre