Hudba a film

Steven Spielberg bude spolupracovať s H. Clintonovou na seriáli

""

TASR, 6. augusta 2018 8:00
Hillary Clintonová. Foto: TASR/AP
Bývalá americká politička Hillary Clintonová a režisér Steven Spielberg spojili svoje sily na prípravu televízneho seriálu, ktorý bude adaptáciou kritikou ocenenej knihy od Elaine Weissovej s názvom The Woman's Hour: The Great Fight to Win the Vote.

Podľa týždenníka The Hollywood Reporter exministerka zahraničných vecí USA a kandidátka do prezidentských volieb z roku 2016 bude výkonnou producentkou pripravovanej série, ktorá vznikne v spolupráci so Spielbergovou spoločnosťou Amblin Entertainment, informoval vo štvrtok denník The Guardian.

Weissovej kniha, ktorá bola vydaná v marci, rozpráva o boji za ratifikáciu 19. dodatku americkej ústavy, bratovražedných nezhodách ohľadom toho, ako si zabezpečiť hlasy, a rasizme, ktorý ovplyvnil ženské hnutie za volebné práva.

Seriál sa bude volať The Woman's Hour a bude sprostredkovaný prostredníctvom prémiových káblových staníc a streamovacích služieb. Hoci meno scenáristu ešte nie je známe, predpokladá sa, že Clintonová sa bude podieľať na výberovom procese.

"Základom demokracie je volebná urna, a nezabudnuteľná kniha od Elaine Weissovej rozpráva príbeh o líderkách, ktoré na pozadí mocnej ekonomickej, rasovej a politickej opozície bojovali za volebné práva Američaniek, a uspeli," vyhlásila Clintonová.

Spielbergovým ostatným filmom je akčná dobrodružná snímka Ready Player One a jeho ďalším počinom na striebornom plátne bude nové spracovanie muzikálu West Side Story.

Komentáre