Hudba a film

Speváčka Mariah Carey prehovorila o svojom boji s bipolárnou poruchou

"Speváčka pre americký magazín People uviedla, že prvýkrát jej túto chorobu diagnostikovali v roku 2001 po duševnom zrútení, v dôsledku ktorého ju hospitalizovali."

TASR, 17. apríla 2018 8:00
Mariah Carey Foto: TASR/AP
Americká speváčka Mariah Carey prehovorila o svojom 17-ročnom boji s bipolárnou poruchou.

Speváčka pre americký magazín People uviedla, že prvýkrát jej túto chorobu diagnostikovali v roku 2001 po duševnom zrútení, v dôsledku ktorého ju hospitalizovali.

Careyová, ktorá predala po celom svete 200 miliónov albumov, vyhľadala podľa vlastných slov lekársku starostlivosť iba nedávno. Stalo sa tak však po "najťažších rokoch, ktorými som si prešla".


"Až donedávna som žila v popieraní a izolácii a v neustálom strachu," vysvetlila v rozhovore, z ktorého citovala stanica BBC. "Bolo to pre mňa príliš ťažké bremeno a jednoducho to tak už ďalej nešlo."

Ako dodala, vyhľadala a aj dostala lekársku pomoc. "Obklopila som sa pozitívnymi ľuďmi a vrátila som sa k tomu, čo milujem - písaniu piesní a hudbe," povedala.

Careyová potvrdila, že aktuálne prechádza terapiou a berie lieky na bipolárnu poruchu, ktorá jej spôsobovala obdobia depresie a mánie. "Momentálne beriem lieky, ktoré sa zdajú byť celkom dobré. Nie som z nich ani príliš unavená, ani spomalená, ani nič podobné. Najdôležitejšie je nájsť správnu rovnováhu," povedala pre People.

Komentáre