Hudba a film

Slovenská filmová novinka PIVNICA

"V Pivnici sa predstaví francúzsky herec Jean-Marc Barr po boku Milana Ondríka, Jany Oľhovej či rapera Dalyba. Do našich kín dorazí koncom septembra. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 20. septembra 2018 6:27
Pivnica Foto: Itafilm
V Pivnici sa predstaví francúzsky herec Jean-Marc Barr po boku Milana Ondríka, Jany Oľhovej či rapera Dalyba. Do našich kín dorazí koncom septembra.
Pivnica Foto: Itafilm

Dlhoočakávaný slovenský film Pivnica má za sebou slávnostnú premiéru. Minulý týždeň sa predstavil najprv na Medzinárodnom filmovom festivale Cinematik v Piešťanoch a deň na to v bratislavskom kine CINEMAX BORY. Pivnica je unikátnym projektom, na ktorom sa podieľali filmári a herci z viacerých štátov. Hlavnou hviezdou filmu je francúzsky herec Jean-Marc Barr, ktorý si Slovensko zamiloval. Práve preto nemohol nechať ujsť obe premiéry. Sprevádzali ho ruský režisér filmu, Igor Vološin so svojou manželkou Oľgou Simonovou, ktorá sa vo filme zahrala tiež.

Na premiére v Bratislave sa však objavili aj ďalšie známe tváre slovenského šoubiznisu. Nechýbali scenárista a producent Dano Dangl s manželkou, manželia Malachovskí, filmová producentka Vanda Hrycová s režisérom filmu Čiara Petrom Bebjakom, či hudobný producent a raper Dalyb. Práve Dalybov herecký výkon je jedným z najväčších hereckých prekvapení filmu.

Okrem Barra, Simonovej a Dalyba sa v Pivnici ukáže populárny slovenský herec Milan Ondrík či skúsená Jana Oľhová. Za Pivnicou stojí medzinárodný tvorivý tím a herecké obsadenie. Režisérom filmu je talentovaný ruský režisér Igor Vološin. Producentkou filmu je Lívia Filusová a jej spoločnosť FURIA FILM, ktorá vyrobila aj hraný film V tichu či dokumenty Malý zúrivý Robinson a Posledná maringotka.
Pivnica Foto: Itafilm

A o čom je nová slovenská dráma? Vzťah Milana a Táne je v troskách, spája ich už len jediná dcéra Lenka. Keď sa však šestnásťročná tínedžerka nevráti domov z párty, ich život sa obráti naruby. Oboch rodičov pohltí bezmocnosť, strach a pocit viny. Kamaráti, spolužiaci, susedia, nikto im nevie pomôcť. Milan už neverí ani policajnému pátraniu, ktoré nikam nevedie a rozhodne sa odhaliť pravdu sám. Čoho všetkého je schopný zúfalý rodič, keď mu zmizne dieťa?

Slovenská dráma Pivnica sa v slovenských kinách objaví už 27. septembra 2018. Na vaše plátna ju prinesie spoločnosť Itafilm.

SK PREMIÉRA: 27. september 2018
ŽÁNER: dráma
PRÍSTUPNOSŤ: od 15 rokov
RÉŽIA: Igor Voloshin
KAMERA: Martin Žiaran
PRODUCENT: Lívia Filusová - FURIA FILM
KOPRODUCENTI: GATE FILM, 8 HEADS PRODUCTIONS, RTVS
HRAJÚ: Jean-Marc Barr, Olga Simonova, Milan Ondrík, Jana Oľhová, Dalyb

Komentáre