Hudba a film

Skupina Zóna A má po desaťročí nový hraný klip

"Známa bratislavská punková skupina cestuje za fanúšikmi počas celého tohto roku na koncertnej šnúre a okrem toho aj stihla nakrútiť videoklip. Poďte sa na neho s nami pozrieť."

TASR, 2. júla 2014 13:00
Záber z klipu Foto: Youtube screenshot


Novinkou z dielne kapely je videoklip k skladbe Ja takýmto veciam neverím. Aj keď samotná skladba pochádza ešte z roku 2010 a objavila sa na výberovom albume Zóny A Všetko najlepšie! z toho istého roku, je to vôbec prvý hraný klip po celom desaťročí od zatiaľ ostatného k skladbe Bratislavské dievčatá z roku 2004.

Koncertné pasáže klipu sa nakrúcali ešte v máji na koncertoch kapely v českých mestách Praha, Chrudim a Hodonín, dejové línie potom v júni už v Bratislave. Námet, kameru, strih a réžiu klipu zobral na seba kamarát kapely Reverend Niko, v jeho hlavných úlohách sa už predstavili samotní členovia Zóny A - spevák Koňýk (ako pracujúca inteligencia), gitarista Revo (ako obávaný bezdomovec), basák Lump (ako miestny štamgast) a bubeník Tuleň (ako revízor v utajení). V klipe účinkuje aj hosťujúci klávesák kapely Jerzi (ako director). Na úplne doplnenie treba azda už len uviesť, že autorom hudby a textu skladby je gitarista Revo.



Skladba Ja takýmto veciam neverím je aj súčasťou koncertného repertoáru Zóny A na letných koncertoch, najbližším bude vystúpenie 4. júla v Hlohovci, ďalšími zastávkami budú aj Holíč (25. 7.), Terchová (2. 8.), Červeník (9. 8.) Námestovo (21. 8.) či Malé Leváre (23. 8.).

Komentáre